Johnny Depp-feber:

721 ringte Thomas på ett døgn

Da det ble klart at skuespiller og musiker Johnny Depp skulle komme til Kristiansund, glødet det i Thomas Ingebrigtsens telefon konstant. - Det ringte folk fra hele landet, sier han.

BLE NEDRINGT: Da nyheten om at Johnny Depp skulle komme til Kristiansund ble offentliggjort, ble Thomas Ingebrigtsen nedringt av fans. Foto: Privat
BLE NEDRINGT: Da nyheten om at Johnny Depp skulle komme til Kristiansund ble offentliggjort, ble Thomas Ingebrigtsen nedringt av fans. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden ble det klart at verdensstjerna Johnny Depp kommer til Norge. Ifølge VG ankom Hollywood-veteranen Oslo tirsdag kveld.

Skuespilleren og musikeren skal opptre som «special guest» under gitarlegende Jeff Becks konserter i Oslo, Bergen og Kristiansund.

Depp har den siste tiden vært «på alles lepper» etter at han saksøkte ekskona Amber Heard for ærekrenkelser. Depp fikk medhold i samtlige punkter da dommen falt, og rettssaken har fått voldsom oppmerksomhet verden over - også i Norge.

I VITNEBOKSEN: Johnny Depp i vitneboksen under rettssaken mot eks-kona Amber Heard. Depp saksøkte Heard for æreskrenkelser. Foto: Evelyn Hockstein / POOL / AFP
I VITNEBOKSEN: Johnny Depp i vitneboksen under rettssaken mot eks-kona Amber Heard. Depp saksøkte Heard for æreskrenkelser. Foto: Evelyn Hockstein / POOL / AFP Vis mer

- Helt sprøtt

En av dem som virkelig har merket «Depp-effekten» på kroppen er festivalsjef for Tahitifestivalen i Kristiansund, Thomas Ingebrigtsen.

Torsdag 2. juni skal Ingebrigtsen gjøre et direktesendt intervju om Tahitifestivalen med radiokanalen KSU 24/7 over telefon.

Han har nylig fått vite at Johnny Depp er bekreftet til konserten i Oslo, men bare sekunder før han skal på lufta, får han servert en kioskvelter av det sjeldne slaget i Nordmøre-traktene.

- «Ja, du kan bekrefte at Depp kommer» fikk jeg beskjed om. Det ble det rareste intervjuet jeg noen gang har vært med på. Det var helt sprøtt, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

I FINLAND: Her er Jeff Beck og Johnny Depp på scenen i Helsinki søndag 19. juni. Depp stilte med ny look - uten skjegg og bart. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP
I FINLAND: Her er Jeff Beck og Johnny Depp på scenen i Helsinki søndag 19. juni. Depp stilte med ny look - uten skjegg og bart. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AFP Vis mer

Blir avbrutt

Underveis i samtalen med radioverten begynner nemlig telefonen hans å gå berserk, og festivalsjefen innrømmer at han ikke helt klarte å konsentrere seg om intervjuet.

- Alle skulle ha tak i meg. Det ringte folk fra hele landet. Fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Noen hadde til og med kjøpt billetter uten å vite hvor Tahitifestivalen er, og ringte meg for å finne ut av hvor de skal, sier Ingebrigtsen og ler.

For moro skyld talte Ingebrigtsen anropene han hadde mottatt fra klokka 16.55 den torsdagen til han la seg klokka 22 neste dag.

- Det var 721 anrop i løpet av et drøyt døgn. Det har jeg aldri vært borti, og jeg skal innrømme at jeg var litt skjelven, sier han.

Festivalsjefen legger til at han vanligvis ikke ville lagt seg før klokka ti en fredags kveld, men at han var helt utslitt. Billettene ble utsolgt på rekordtid.

SNAKKER UT: Amber Heard snakker ut om hetsen hun fikk etter rettssaken mot eksmannen Johnny Depp. Video: NBC Vis mer

Voldsom sikkerhet

Ingebrigtsen understreker at Jeff Beck-bookingen var et skup i seg selv, men han er rimelig skråsikker på at Depp-feberen har tatt det hele til nye høyder.

- Vi har hatt mange store navn her, men jeg har aldri opplevd liknende trøkk. Jeg skal ikke si at den voldsomme interessen ikke har noe med musikklidenskap å gjøre, for det har det nok, men Johnny Depp er også verdens mest omtalte mann for øyeblikket, sier han.

- Ja, det er mye blest rundt ham. Er det noe du er bekymret for med besøket?

KLAR FOR FESTIVAL: Thomas Ingebrigtsen gleder seg til festivalstart 22. juni. Foto: Privat
KLAR FOR FESTIVAL: Thomas Ingebrigtsen gleder seg til festivalstart 22. juni. Foto: Privat Vis mer

- Det er jobben min å være bekymret. Jeg håper folk klarer å beherske seg, men vi har planlagt en sikkerhet som vi aldri har vært i nærheten av tidligere, og har fått god hjelp av politiet her i Kristiansund til det, sier Ingebrigtsen.

Han har likevel en oppfordring til folk som tar turen til Kristiansund for å få en bit av Depp.

- Dette er en person som også har sine behov, og vi oppfordrer til å la ham være i fred.

- Spektakulær scene

Da Dagbladet snakker med Ingebrigtsen, som til daglig bor i Oslo, har han kommet seg opp til Kristiansund for å forberede festivalstart. Første artist går på scenen onsdag 22. juni, før ballet avsluttes med Jeff Beck og Johnny Depp lørdag 25. juni.

Så. Hva kan Kristiansund lokke to verdensstjerner med? Svaret fra Ingebrigtsen kommer momentant:

- Vi kan friste med en av Norges fineste byer, vel! Her får de spille musikk rett ut i havgapet, hvor det eneste du ser i tillegg til publikum er fjell og sjø, så det er et helt spektakulært sted å spille, konstaterer han.

- Det er helt unikt, og vi kommer nok aldri til å oppleve det igjen. Jeg føler meg heldig som får være med på en slik begivenhet, sier Ingebrigtsen avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer