73-åringen returnerer i nok en ikonisk filmrolle

Harrison Ford (73) dukker opp på filmduken neste år som Rick Deckard i «Blade Runner»-oppfølger.

TILBAKE I IKONISK ROLLE: Harrison Ford returnerer som Rick Deckard i oppfølgeren til  «Blade Runner». Foto: AP / NTB Scanpix
TILBAKE I IKONISK ROLLE: Harrison Ford returnerer som Rick Deckard i oppfølgeren til «Blade Runner». Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Blade Runner»-oppfølgeren kommer i oktober neste år.

I den siste «Star Wars»-filmen fikk publikum gjensyn med Ford som Han Solo og Stephen Spielberg har igjen fått med skuespilleren til å gjenopplive Indiana Jones med foreløpig premiere sommeren 2019.

Men før den tid får vi igjen se 73-åringen som politimannen Rick Deckard i oppfølgeren til den Ridley Scott-regisserte dystopiske science fiction-klassiker «Blade Runner» fra 1982.

Premieredatoen er nå satt til 6. oktober neste år, godt før februar 2018 da den tidligere var tenkt vist for først gang.

Scott har denne gangen nøyd seg med å skrive filmmanuset og produsere filmen, som går i opptak i sommer i regi av canadiske Denis Villeneuve («Sicario»). I denne siste produksjonen foregår handlingen noen tiår etter hendelsene i den første filmen.

Andre navn på rollelisten er Ryan Gosling, Robin Wright og Dave Bautista.

Den første «Blade Runner»-filmen ble ingen stor kinosuksess da den først ble vist, men regnes i dag som en sjangerklassiker. Historien bygger på romanen «Do Androids Dream Of Electric Sheep?» skrevet av science fiction-forfatteren Philip K. Dick.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer