7,3 mill for to band

Quartfestivalen skal ha lagt inn bud på Radiohead og Rage Against The Machine for 7,3 millioner kroner. Det er skyhøyt over prisnivået fra årets festivalsesong.

Sommerens festivalmarked var brennhett. The Who på Quart skal ha kostet 2,3 millioner og The Killers på Hovefestivalen skal ha kostet 2,1 millioner kroner.

Tall Dagbladet har tilgang til, tyder på at pengegalloppen fortsetter med uforminsket styrke.

Svære beløp og gjeld

Kilder sier til Dagbladet at Quart skal ha lagt inn bud på 500 000 euro (ca. 4 mill. kr.) for Radiohead. De skal også ha lagt inn bud på 600 000 dollar (nær 3,3 mill. kr.) for Rage Against The Machine.

Men kildene sier og at festivalen må regne med å punge ut 750 000 dollar (ca. 4,1 mill. kr.) hvis de skal sikre seg bandet.

Quartfestivalens daglig leder, Daniel Nordgård, vil ikke bekrefte opplysningene.

– Vi kommenterer aldri størrelsen på budene våre, og jeg vil heller ikke bekrefte at vi har lagt inn bud på disse bandene, sier Nordgård.

I sommer var bookingbudsjettet til Quart på 15 millioner kroner. Skulle festivalen få tilslag på rekordbudene, svir de av 7,3 millioner kroner på to band, som er nær halvparten av årets budsjett.

Årets festival ble en økonomisk katastrofe. Quart sitter igjen med betydelig gjeld, og jobber med å få ettergitt i overkant av 4 millioner kroner til kulturstiftelsen Cultiva og Kristiansand kommune.

TILBAKE: Zack De La Rocha er tilbake, og Rage Against The Machine er gjenforente igjen. Foto: SCANPIX
TILBAKE: Zack De La Rocha er tilbake, og Rage Against The Machine er gjenforente igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Benekter gambling

Daniel Nordgård avviser at festivalen driver høyt spill.

– Vi legger ikke inn bud som vi ikke har dekning for, sier han.

Forrige uke kunne Dagbladet melde at festivalen skal reduseres fra fem til fire dager. Dermed har de frigjort ressurser til å kunne satse hardere på store artister.

– Vi skal lage en festival med slagkraft, sier Nordgård.

RADIOHEAD:</B> Radiohead er aktuelle med albumet <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2007/10/10/514651.html">«In Rainbows</a>