74 prosent av dem mellom 20 og 29 år betaler for Netflix

Halvert fra 2008 til 2016.

DROPPER LINEÆR TV: - Det er veldig få som tror vi vil se noen reversering av utviklingen. Det store spørsmålet er egentlig hvor fort det vil gå, sier han til avisen, sier NRKs analysesjef.
DROPPER LINEÆR TV: - Det er veldig få som tror vi vil se noen reversering av utviklingen. Det store spørsmålet er egentlig hvor fort det vil gå, sier han til avisen, sier NRKs analysesjef.Vis mer

Tiden tenåringer brukte foran tradisjonelle TV-skjermer ble halvert fra 2008 til 2016. Utviklingen akselererte med NRK-serien «Skam» i fjor høst.

Norske tv-seere mellom 12 og 19 år så i gjennomsnitt 114 minutter på TV daglig i 2008, men i fjor var tiden halvert til 57 minutter, skriver Dagens Næringsliv basert på nye tall fra TNS Gallup. Gjennomsnittsnordmannen så til sammenligning 167 minutter på TV i 2016.

For NRKs del har ungdomsserien «Skam» vært viktig i høst, når tredje sesong tiltrakk seg nærmere 800.000 seere på nett. Unges seervaner kan påvirke eldre målgrupper og forandre markedet, ifølge analysesjef Kristian Tolonen i NRK

- Det er veldig få som tror vi vil se noen reversering av utviklingen. Det store spørsmålet er egentlig hvor fort det vil gå, sier han til avisen.

I tillegg til nett-TV er strømmetjenester som Netflix, TV 2 Sumo og HBO Nordic populære blant unge. Ifølge TNS Gallup betaler 74 prosent av dem mellom 20 og 29 år for Netflix.

(NTB)