NAKENBADING: New Zealand er landet med størst kollektiv nakenbading. Dette bildet er tatt i forbindelse med Roskilde-festivalen.

Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
NAKENBADING: New Zealand er landet med størst kollektiv nakenbading. Dette bildet er tatt i forbindelse med Roskilde-festivalen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

745 New Zealand-rumper tok tilbake verdensrekord

Nå venter gjengen på Guinness-godkjennelse.

(Dagbladet): Nyttårsaften byr på mange festligheter. Det fikk 745 New Zealand-innbyggere demonstrere.

I forbindelse med den årlige sommerfestivalen Rhythm and Vines, som holdes i byen Gisborne, arrangerte den nasjonale radiostasjonen The Edge en samling for å slå verdensrekorden i felles nakenbading, ifølge E! online.

Dette sørget for at New Zealand snart kan få skilte med den ærefulle rekorden - enda en gang.

30. desember 2012 tok Gisborne den samme verdensrekorden med 506 Rhythm and Vines-festivaldeltakere som sa seg villig til å bade nakne sammen.

Bare få måneder senere ble de slått av 729 spanjoler, men dem skulle ikke få sole seg lenge i glansen.

Den 31. desember 2013 klokka 16.00 kledde 745 festivalglade newzealendere gledelig av seg, og hjalp til med å gjenvinne rekorden under The Edge sitt arrangement, som foregikk på Midway beach.

- Vi i The Edge er så oppspilt over å endelig ha slått rekorden på den største nakenbadingen. Jeg trodde ikke at så mange mennesker ville kle av seg, sa arrangør og radiovert i The Edge, Dena Roberts, ifølge msn.nz.

Bildene av de 745 deltakerne er nå blitt sendt avgårde til «Guinness World Records» for å få godkjent den offisielle tittelen.

ÅPEN OM NAKENHET: New Zealendere ser ut til å være særdeles åpne rundt nakenhet. Her spilles det rugby i Adam og Evas drakt under den uoffisielle oppvarmingen før IRB Rugby World Cup i New Zealand i 2011. Foto: Stellapictures / Dagbladet
ÅPEN OM NAKENHET: New Zealendere ser ut til å være særdeles åpne rundt nakenhet. Her spilles det rugby i Adam og Evas drakt under den uoffisielle oppvarmingen før IRB Rugby World Cup i New Zealand i 2011. Foto: Stellapictures / Dagbladet Vis mer