FAKEBOOK? En fersk undersøkelse viser at så mange som 75 prosent av de spurte pynter på sannheten i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
FAKEBOOK? En fersk undersøkelse viser at så mange som 75 prosent av de spurte pynter på sannheten i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer

75 prosent av brukerne «jukser» på Facebook

Legger ut bilder for å vekke sjalusi hos venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): To av tre Facebook-brukere innrømmer at de prøver å få livene deres til å virke mer spennende enn de egentlig er, ved å legge ut arrangerte bilder i sosiale medier. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av mobilselskapet HTC. 

Dersom du synes livet til vennene dine virker mer spennende enn ditt på Facebook, er det trolig fordi de «jukser» i sosiale medier. Mer enn 75 prosent av brukerne innrømmer at de har gjort nettopp dette. Like mange forteller at det de ser på sosiale medier er med på å bestemme hva de kjøper, skriver Daily Mail

Undersøkelsen viser at to tredjedeler av de spurte legger ut bilder på deres profiler for å få livene deres til å fremstå som mer spennende enn de i virkeligheten er. 

Flere enn tre av fire sier også at de dømmer vennene sine, basert på hvordan de fremstår i sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.

- Like viktig som avisene Psykolog Jo Hemmings lar seg ikke overraske av svarene som kommer fram i undersøkelsen.

- Mote og stil har tidligere vært begrenset til moteblader. Nå er folk på leting etter hva andre folk i deres nettverk anbefaler. Det har ført til at sosiale medier er like viktig som aviser og blader, sier han ifølge Daily Mail.

Facebook har i dag rundt 3,1 millioner brukere i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer