78 000 fans vil ha Ben Affleck sparket

Tallene på sinte motstandere fortsetter å øke.

FANSEN RASER: Nesten 80 000 Batmanfans over hele verden har signert en underskriftskampanje for å få skuespiller Ben Affleck sparket fra rollen som superhelten i en kommende Batman-filmen. Foto: Stella Pictures
FANSEN RASER: Nesten 80 000 Batmanfans over hele verden har signert en underskriftskampanje for å få skuespiller Ben Affleck sparket fra rollen som superhelten i en kommende Batman-filmen. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Det ble i forrige uke kjent at det blir den Oscarvinnende skuespilleren Ben Affleck som skal spille Batman i filmen «Man of Steel 2».

lørdag skrev Dagbladet om underskriftskampanjen der sinte fans krever å få Ben Affleck fjernet fra rollen. Da var det 30 000 mennesker som hadde skrevet under. På få dager har tallet steget med nesten 50 000.

Fansen raser Kort tid etter kunngjøringen om at Affleck blir den nye Batman ble det satt i gang en underskriftskampanje på nettsiden Change.org av sinte Batman-fans, for å få sparket Affleck fra rollen. Den har til nå samlet inn nesten 80 000 underskrifter.

Fansen som støtter kampanjen mener at Affleck ikke vil kunne yte rollefiguren rettferdighet, og at skuespillerferdighetene hans ikke er i nærheten av å være gode nok til å spille Bruce Wayne, Batmans alter ego, på en troverdig måte.

Passer ikke rollen John Roden er initiativtakeren til underskriftskampanjen og han skriver at han respekterer Afflecks arbeid, men føler at han er upassende for rollen. I sin bønn om å få slippe å se Affleck i superheltrollen skriver han dette:

"Hans skuespillerferdigheter er ikke i nærheten av å gi troverdighet som Bruce Wayne og han vil ikke kunne yte rollen rettferdighet. Han er ikke bygget som, og er heller ikke fryktinngytende nok for rollen. Hans portrett av Daredevil var fryktelig og han er ikke i nærheten av å være en actionstjerne. Vær så snill og finn en annen".

«Tuller dere med meg? Affleck? Til og med Rowan Atkinson er en bedre Batman!», skriver en av kampanjens i støttespillere.

Om filmselskapet Warner Bros, som står bak den kommende filmen, velger å bytte ut Affleck etter fansens vrede, gjenstår å se.

Får støtte Etter den enorme oppmerksomheten rundt rasende fans har flere folk i filmbransjen tatt til orde for å forsvare Affleck.

Skuespiller Val Kilmer ber folk «gi Ben en sjanse» gjennom en twittermelding, mens Adam West, som spilte Batman i TV-serien fra 1960-tallet, minner Affleck på at det er et stort ansvar å skulle spille superhelten:

VIL HA BALE: Batmanfans over hele verden håper Ben Affleck byttes ut med Christian Bale, som har spilt superhelten i tre tidligere filmer. Foto: Stella Pictures
VIL HA BALE: Batmanfans over hele verden håper Ben Affleck byttes ut med Christian Bale, som har spilt superhelten i tre tidligere filmer. Foto: Stella Pictures Vis mer

«Husk det Ben, at med kappe og hette følger et stort ansvar (og mye varme). Husk deodorant»

Den 41 år gamle Oscarvinneren tar over rollen som Batman etter skuespiller Christian Bale, som har spilt superhelten i tre filmer, etter at Bale takket nei til filmselskapets ønske om å ha han med i en fjerde film.

Affleck vant en Oscar for manuset til filmen Den enestående Will Hunting, som han skrev med kameraten Matt Damon. Han er også kjent for å ha spilt i filmer som «Pearl Harbour», «Armageddon» og «Shakespeare in Love».

CLOONEY: Også George Clooney har har rollen som Batman. Foto: Stella Pictures
CLOONEY: Også George Clooney har har rollen som Batman. Foto: Stella Pictures Vis mer