8. mill. fant Nemo

Åtte millioner amerikanere har funnet Nemo i butikkhyllene første dag.

Mens norske animasjonsfans må vente helt til nå med å se «Oppdrag Nemo» på norske kinoer, har filmen allerede kommet på DVD i USA. Dermed var det duket for nye rekorder for den kidnappede fisken: Allerede første dag ble det solgt åtte millioner DVD-er og VHS-filmer i butikkene i USA.

Det slår knockout på den forrige rekorden, som «Monsters, Inc.» hadde for fem millioner solgte eksemplarer på åpningsdagen.

Disney sier at de undervurderte markedet totalt, da de «bare» sendte ut 25 millioner kopier til butikkene. De jobber nå på spreng for å skaffe flere kopier.

- Noen av kundene våre forteller at de solgte tre ganger så mange eksemplarer som de regnet med. Vi lager så mange kopier som vi kan, men noen av de store kundene våre vil trolig bli utsolgt, sier Bob Chapek, sjef for Buena Vista Home Entertainment til Reuters.

DVD står for åtti prosent av salget, mens VHS-andelen er på 20 prosent. Hvis alle de åtte millioner kopiene hadde gått for veiledende pris, ville det betydd et salg på 1,1 milliarder kroner.

«Oppdrag Nemo» har også rekorden for mest populære kinofilm i USA og Canada. Den spilte inn 2,5 milliarder kroner.

Dagbladet ga filmen terningkast seks. Les anmeldelsen her!

FANT NEMO: Åtte millioner amerikanere fant Nemo i butikkhyllene. Her er det imidlertid Bruce som finner Marlin og Dory.