8 punkter angående ordkrigen Hagtvedt vs AKP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1)

I Dagbladet 16.7.d.å. drar Bernt Hagtvedt i gang et korstog mot (det norske) partiet AKP, under tittelen 'Det manglende oppgjøret' (les: 'Det endelige oppgjøret' - fra Hagtvedts side). Han ønsker ingen dialog, derfor fornærmer han partilederen: '...en kommisærtype som Jorunn Gulbrandsen hører ikke hjemme i et politisk parti men på et presteseminar. Måtte Gud bevare oss for å bli styrt av slike typer!' Han oppnår det han ønsker: får Gulbrandsen og tidligere partiformann Pål Steigan i harnisk. Truslene om rettssak blir bejublet av f.eks. Per Egil Hegge i Aftenposten 25.7.d.å.

2)

Dermed er diskusjonen om et grunnleggende viktig tema: marxismens manglende sikringer mot å utvikle seg til avarter av nazismen, forskuslet av en hevngjerrig akademikers ønske om prostraksjon, at hans samtidige marxister til venstre for ham i det politiske landskapet kaster seg vilkårsløst i støvet for hans (uvaskede, illeluktende) føtter. Hvilket saklig sett hadde vært en grunn til å skyte mannen, hadde det vært forenlig med rettsstatens prinsipper. For: det er ingen grunn til å gå så langt tilbake som til tragedien i Kampuchea. Det holder i lange baner å studere en langt på vei samlet venstresides svik mot først bosnjakene (muslimene i Bosnia-Herzegovina, ca 200000 ble slaktet på 1990-tallet), deretter kosovarene i det tidligere Jugoslavia. I første tilfelle snakker vi om folkemord, i andre tilfelle om forsøk på etnisk rensning. Som ble forhindret, fordi noen greip inn militært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer