Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

8 ting rike mennesker gjør

Følger du disse enkle rådene, er sjansen for å lykkes stor.

MER ANSVAR: Ledere har ofte mer ansvar enn resten av oss, og derfor gjør de ofte unna litt kontorarbeid, trener og spiser frokost med familien før de møter oss andre på kontoret klokken sju. Foto: NTB Scanpix
MER ANSVAR: Ledere har ofte mer ansvar enn resten av oss, og derfor gjør de ofte unna litt kontorarbeid, trener og spiser frokost med familien før de møter oss andre på kontoret klokken sju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Vil du blir rik? Det er heldigvis ikke så vanskelig. Det handler om å finne fellesnevneren hos de som har oppnådd rikdom og suksess. Her er en liste over 8 ting rike mennesker gjør. Følger du disse enkle rådene, er sjansen for å lykkes stor.

1) Står opp tidlig. Nøkkelen til et suksessrikt liv er å komme i gang med dagens gjøremål uten å miste unødvendig med tid. Ledere har ofte mer ansvar enn resten av oss, og derfor gjør de ofte unna litt kontorarbeid, trener og spiser frokost med familien før de møter oss andre på kontoret klokken sju.

2) Dyrker sine interesser. Ja, det er faktisk mulig å dyrke sine hobbyer selv om man er rik. Men rike mennesker har ofte litt andre interesser enn andre. Mens vanlige folk liker å bygge modelltog eller se på fotball på tv, er det særlig to hobbyer som tiltrekker seg rike mennesker: golf og arving. Rike mennesker formelig elsker å ta seg en tur på golfbanen eller å slå i hjel tiden med å arve litt penger av pappaen sin.

3) Googler seg selv. Alle rike mennesker googler seg selv. Ofte mens de sitter helt alene inne på et kontor av marmor- og glass og venter på neste møte. For å slå i hjel tiden, åpner de nettleseren og skriver for eksempel «Petter Stordalen». Da pleier Google å svare: «Ingen treff for ‘Petter Stordalen’. Mente du ‘Petter Solberg’?»

4) Går på do. Når rike mennesker kjenner et press nederst i ryggen, vet de at det er på tide å gå på do. Dette skjer vanligvis en eller to ganger om dagen. Avføring er et skambelagt tema, og mange blir brydd av den sterke odøren. Men det er helt vanlig at bæsjen lukter litt. Og alle rike mennesker «lårer en kolbe» innimellom.

5) Får sinnsykt leamus på det ene øyet. Det er skikkelig typisk. Når rike mennesker er på vei hjem fra Maeemo eller har gjort noe annet dyrt, så får de helt sinnsykt leamus på det ene øyet. Det er ikke så mye å gjøre med det. Men rike mennesker får det hele tida.

6) Kødderinger de fattige. Dette er rike mennesker på sitt mest klassiske. De åpner telefonkatalogen og leter fram etternavn som høres fattige ut: Torgersen, Holmen eller Reverud. Så ringer de nummeret og venter. Når de fattige svarer «Hallo?» sitter de rike musestille i den andre enden. Noen ganger kan man høre en svak pusting. Det er ganske creepy.

7) Gjennomfører en pilgrimsreise til stedet der hunden Tønes ble skutt. Om du trodde at rike bare var opptatt av penger – tro om igjen. Mange rike mennesker drar ens ærend til Hellestø for å legge ned en rose der denne livsglade hunden ble skutt og drept i august 2014.

8) Leser saker om hva de rike gjør og ikke gjør på nettet. Det er en utbredt oppfatning at rike folk har oppnådd sin velstand gjennom arv eller gründervirksomhet. Men dette stemmer sjelden med virkeligheten. De fleste blir rike etter å ha lest saker som «Fem ting rike mennesker aldri gjør» eller «12 ting suksessfulle mennesker gjør før frokost». Sakene er oversatte tekster fra amerikanske karriereblogger og de som leser dem oppnår nesten garantert store personlige formuer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media