80-tallsstjernen Rob Lowes søte hevn

LOS ANGELES (Dagbladet): I kveld har tv-serien «Presidenten» premiere på NRK1. Rob Lowe, som etter en pikant sexvideo har vært så godt som borte fra rampelyset i over ti år, gjør comeback i serien.

Lovende president-serie

- Jeg var selvsentrert, og altfor opptatt av kjendislivet og raske penger. Jeg er ikke den personen lenger, sier Rob Lowe (36) i dag.

Nå er han gift og pappa, og profesjonelt er han tilbake igjen med et overraskende sterkt comeback t i suksesserien fra Det hvite hus.

Sexskandale

Året var 1988. Rob Lowe var 24 år og Hollywoods nye storsjarmør i filmer som «The Outsiders» og «St. Elmos Fire». En festløve med heftig drag på damene - proppfull av selvtillit.

En sommerkveld gikk han til sengs med to jenter, hvorav den ene var den da 16 år gamle frisørlærlingen Jan Parsons. Hele seansen ble tatt opp på video av Lowe.

Videoen kom selvsagt ut til media, og Parsons foreldre saksøkte seinere Lowe.

Skandalen var et faktum. Resultat: Hans korte, suksessfylte karriere og liv ble snudd på hodet. Over natta gikk Lowe fra å være Hollywoods heiteste mannlige skuespiller til å havne i gapestokken, der hele verden lo rått av ham.

Mange intriger

I dag tar han hevn i «Presidenten». Serien ble årets store Emmy-vinner med hele ni priser, inkludert den gjeveste: Årets dramaserie.

Det handler om politisk tautrekking, intriger, kjærlighet, maktkamp og vennskap.

I USA har serien vært en formidabel suksess, både blant publikum og kritikere. Sesongpremieren i USA i september ble fulgt av 38 millioner seere, og programmet er også det mest sette denne uka.

Det var president Bill Clintons skandaleforhold til Monica Lewinsky som ga opphavsmannen, Hollywoods nye vidundergutt Aaron Sorkin, ideen til en serie om livet i Det hvite hus. Sorkin er selv demokrat, i likhet med de fleste andre i Hollywood, noe som også kan sees i serien, hevder kritikere.

- Bush har ikke noe hjerte. Han er full av skitt, sier Sorkin til magasinet George.

Martin Sheen, som spiller den smarte og sjarmerende presidenten Bartlet, er også klart såkalt liberal, og har engasjert seg i innspurten av den ordentlige valgkampen i USA.

- Det går ikke an å si at ditt store forbilde er Jesus, og samtidig ta livet av flere mennesker enn resten av guvernørene i USA til sammen gjør, sier Sheen.

COMEBACKET: 80-tallssjarmøren Rob Lowe er tilbake i rampelyset etter sexskandalen. 36-åringen har en stor rolle i den amerikanske suksesserien «Presidenten».