«Star Wars: Episode IX»

81-åringen klar for ny «Star Wars»-film

Billy Dee Williams er tilbake i «Star Wars»-universet.

ELDRES MED STIL: Billy Dee Williams under premieren på «Solo: A Star Wars Story» i mai. Nå er han klar for ny «Star Wars»-film. Foto: Rob Latour /
ELDRES MED STIL: Billy Dee Williams under premieren på «Solo: A Star Wars Story» i mai. Nå er han klar for ny «Star Wars»-film. Foto: Rob Latour / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Billy Dee Williams (81) fikk sitt gjennombrudd som Lando Calrissian i «Star Wars»-filmen «Empire Strikes Back» tilbake i 1980.

I år gjorde han comeback på kinoskjermen i «Solo: A Star Wars Story». Han viste seg også under premieren, og alderdommen ble tydelig da han holdt seg fast i en stokk på den røde løperen.

I nevnte film var det superstjerne og altmuligmann Donald Glover (34) som spilte rollen som en ung Lando Calrissian. Williams ble naturligvis hyret inn som en eldre versjon av den spilleglade karakteren.

TRAILER: «Solo: A Star Wars Story» kom på kino i vår. Nå er en ny «Star Wars»-film under planlegging. Video: Lucasfilm / Walt Disney PicturesVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Comeback

Til tross for at Dee Williams er langt over pensjonistalder, har amerikaneren holdt seg yrkesaktiv i en rekke filmer.

De siste åra har han også hatt stemmen til Lando Calrissian i flere legoversjoner av filmen, samt flere videospill.

Nå er det også klart at han holder liv i karakteren i den neste «Star Wars»-filmen, «Episode IX».

Det er The Hollywood Reporter som melder at 81-åringen blir med i neste kapittel laget av Lucasfilm.

YNGRE: Billy Dee Williams fotografert i 1980. Foto: Randy Rasmussen / NTB scanpix
YNGRE: Billy Dee Williams fotografert i 1980. Foto: Randy Rasmussen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge nettstedet er Lando Calrissian en av de mest populære figurene i «Star Wars»-universet - i sterk kontrast til Jar Jar Binks.

Kommer neste år

Spente fans må derimot smøre seg med tålmodighet. «Episode IX» har fått amerikansk premiere 20. desember i 2019.

Filmen blir regissert av J.J. Abrams, som også sto for regien på «The Force Awakens» fra 2015.

Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren) og Oscar Isaac (Poe Dameron) er blant skuespillerne som har sagt ja.

Floppet

Den forrige «Star Wars»-filmen floppet på norske kinoer. Etter ei hel uke var det bare 51 000 nordmenn som hadde kjøpt seg en kinobillett.

Dersom man sammenliknet tallene fra spinoff-filmene «Rogue One» og «Solo», hadde sistnevnte en billettsalgsnedgang på over 70 prosent den første helga.

I ettertid ble den korte tida mellom premieredatoene på de to filmene trukket fram som en faktor.

Det ble også spekulert på om svake anmeldelser og fint vær hadde innvirkning på det labre billettsalget.

Filmen ble mottatt med en treer på terningen av Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad. Hun beskrev filmen som «smått kjedelig», men var derimot begeistret over Donald Glover i rollen som en ung Lando Calrissian:

«Birollene gjør det de kan. Særlig Donald Glover, som en flørtende og fint campy Lando Calrissian, er lommetyven i ensemblet som stjeler scene etter scene fra de egentlige hovedpersonene.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer