85 åring filmdebuterer

Forfatteren Arthur Miller filmdebuterer som 85 åring i «Plain Jane»

85 år gammel går Arthur Miller i fotsporene til sin berømte skuespillerhustru, Marilyn Monroe. Han har sagt ja takk til en rolle i «Plain Jane» mot den britiske skuespilleren Samantha Morton («Under the Skin»).

I følge Hollywood Reporter, skal Miller, som tidligere har vunnet Pulitzer prisen for sitt forfatterskap, ha en liten rolle i «Plain Jane» som er basert på hans novelle «Homely Girl, a Life».

Den originale historien fant sted i New York, men filmversjonen skal foregå i Palestina i 30-årene. Samantha Morton skal spille datteren til en jødisk immigrant, spilt av Miller. Israeleren Amos Gitai skal regissere den engelsk språklige produksjonen.

Miller har tidligere bare vært å se i dokumentarfilmer. Han er best kjent for å ha skrevet det legendariske teaterstykke «En handelsreisendes død» og «Heksejakt», som også er en film med Daniel Day-Lewis og Winona Ryder i hovedrollene. Miller giftet seg med filmlegenden Marilyn Monroe i 1956 og han skrev manuset til hennes siste film «The Misfits».

MILLER filmdebuterer i «Plane Jane»