Queen-konsert på Telenor Arena:

85 måtte ha helsehjelp

Publikum klager på uutholdelig varme og vannmangel etter Queen-konserten i Telenor Arena torsdag. - Vi har ikke aircondition, svarer direktøren.

HETT: Det ble hett da Adam Lambert og Queen inviterte til konsert på en av Oslos varmeste dager. 85 måtte ha helsehjelp. Her er eksteriøret på Telenor Arena, hvor konserten ble avholdt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HETT: Det ble hett da Adam Lambert og Queen inviterte til konsert på en av Oslos varmeste dager. 85 måtte ha helsehjelp. Her er eksteriøret på Telenor Arena, hvor konserten ble avholdt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld spilte Adam Lambert og det legendariske rockebandet Queen i Telenor Arena i Bærum. 20.500 var til stede for å høre låter som «We Will Rock You», «Bohemian Rhapsody» og «The Show Must Go On».

Selv om flere fans skryter stort av torsdagens konsert, beskriver mange situasjonen som uutholdelig. Ekstrem varme, svette og mangel på vann er tilbakemeldinger som går igjen på sosiale medier.

Sikkerhetsansvarlig for konserten, Henning Kristiansen, bekrefter til Dagbladet at folk besvimte under konserten. Totalt måtte 85 personer få helsehjelp fra Røde Kors.

- Det var få som besvimte, men det var flere som fikk hjelp på grunn av varmen. Mange var svimle og dehydrert. Det er normalt på slike konserter, forklarer Kristiansen, og nevner Harry Styles-konserten 2. juli der 130 personer hadde behov for helsehjelp.

FALLER: Det er ikke dette du forventer å fange på kamera under en konsert. Heldigvis skal det ha gått bra med tilskueren i Glasgow. Video: Kamera One, NTB. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Folk lå i korridorene

Sikkerhetssjefen opplyser til Dagbladet at gjennomsnittstemperaturen på Telenor Arena var 27 grader. På det meste var det 30 grader rundt mikseren i løpet av kvelden. Til sammenlikning var det 24 grader i Oslo torsdag kveld, ifølge Yr.no.

Queen-fan Axel With Gogstad var til stede på konserten og forteller til Dagbladet at han så flere personer som hadde besvimt.

- På tur ut av arenaen kunne vi se flere som lå i korridorene. Utenfor var det også ambulanser. Det så ut til at sanitetspersonellet hadde en travel kveld, sier han.

BEKREFTER: Henning Kristiansen sier at 85 personer fikk hjelp under konserten. Foto: Vidar Ruud / NTB
BEKREFTER: Henning Kristiansen sier at 85 personer fikk hjelp under konserten. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Dagbladet er kjent med at to personer ble hentet i ambulanse underveis i konserten. Henning Kristiansen sier at disse tilfellene ikke hadde noe med varmen å gjøre, og at det var andre årsaker til at de to personene ble fraktet bort fra konsertstedet.

STINN BRAKKE: Over 20.000 var til stede på konserten torsdag kveld. Foto: Emma Eriksson / Dagbladet
STINN BRAKKE: Over 20.000 var til stede på konserten torsdag kveld. Foto: Emma Eriksson / Dagbladet Vis mer

- Ingen aircondition

Kjetil Bell Tveit, kommersiell direktør i Telenor Arena, sier til Dagbladet at han har forståelse for at mange opplevde den voldsomme varmen som ubehagelig.

- Grunnen var at det var høy temperatur utendørs og fuktig på grunn av regn og stillestående luft. Vi har naturlig ventilasjon, noe som pleier å gå greit. Men i går var forutsetningene utenfra dårlige, og da ble det veldig varmt inni konsertarenaen, sier Tveit til Dagbladet.

Han hevder at de ikke har hatt liknende varmeproblemer tidligere.

ADVARTE: Artistene minnet publikum på å drikke vann. Foto: Stian Drake / Dagbladet
ADVARTE: Artistene minnet publikum på å drikke vann. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

- Vi har hatt over hundre konserter uten problemer. Men i går var det helt spesielt varmt og klamt. Hadde konserten vært dagen i forveien, ville ikke dette vært noe problem. Vi iverksatte alle tiltak og åpnet alle lufteluker, likevel ble det veldig varmt.

Det finnes nemlig ikke airconditionanlegg i Telenor Arena:

- Vi har aircondition i kontordelen av bygget, men i selve arenarommet er det ikke ventilasjonsanlegg. Vi baserer oss der på termikk og naturlig ventilasjon. Grunnen til det er at arenaen ble bygd som en fotballarena i sin tid, og da så man vel ikke behovet, sier Tveit.

COMEBACK: Sangeren Adele holdt sin første konsert i hjemlandet på fem år. Superstjernen hylles da hun avverget de som kunne vært en farlig situasjon blant noen av publikummerne. Video: Twitter/@Kieran_sw Vis mer

Aldri opplevd liknende

Robin Nyhus Thomassen (30) hadde tatt turen til konsertarenaen sammen med samboeren Kristiane Johansen (28). 30-åringen har vært på Telenor Arena mange ganger, men aldri opplevd liknende.

- For det første var det varmt ute i går, men det var verre inne, sier Thomassen til Dagbladet.

Han liker å ha god sikt til scenen, men torsdag valgte han å holde seg bakerst i konsertlokalet, et stykke unna de verste folkemengdene.

VARM AFFÆRE: Kjæresteparet Robin Nyhus Thomassen og Kristiane Johansen måtte holde seg nærme utgangen. Foto: Privat
VARM AFFÆRE: Kjæresteparet Robin Nyhus Thomassen og Kristiane Johansen måtte holde seg nærme utgangen. Foto: Privat Vis mer

- Det var det eneste stedet vi fant med litt lufting, forteller 30-åringen.

Det var ikke bare fansen som reagerte på temperaturen i Telenor Arena. Både Adam Lambert og Queen-gitarist Brian May kommenterte varmen fra scenen - og ba tilskuerne om å huske å få i seg nok vann.

- Tomt for vann

Det var også mangel på vann, hevder flere Dagbladet har vært i kontakt med. Robin Nyhus Thomassen forteller at da han og samboeren skulle kjøpe vann for å holde seg hydrert, var det tomt.

- Vi gikk til baren for å kjøpe vann, men det var utsolgt allerede før konserten startet. Det endte med at vi kjøpte to flasker Pepsi Max, for så å helle ut brusen for å kunne fylle på vann på toalettene, sier han.

Thomassen er ikke den eneste som sier det ikke var mulig å kjøpe vann under konserten. Det hevder også Axel With Gogstad. Han hadde sitteplasser i motsetning til Thomassen som sto.

STAGEDIVER: Den norske rapperen, Kamelen, stagediver ut i publikum under Stavernfestivalen lørdag 9. juli, men det går ikke helt etter planen. Video: Tiktok @stavernfestivalen. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Jeg synes dessuten 50 kroner er ganske voldsomt for ei flaske vann, men det var allerede utsolgt før vi fikk kjøpt, sier Gogstad.

Kjetil Bell Tveit i Telenor Arena sier at det bare var noen barer som hadde gått tom for vann.

- I enkelte barer ble det utsolgt for Imsdal, men da ble det supplert med boblevann. De som ikke ønsket å kjøpe vann, kunne få gratis vann utdelt i kopper, enten i barene eller av sanitetspersonell. Det var også vann på toalettene til enhver tid, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer