Queen-konsert på Telenor Arena:

85 måtte ha helsehjelp

Publikum klager på uutholdelig varme og vannmangel etter Queen-konserten i Telenor Arena torsdag. - Vi har ikke aircondition, svarer direktøren.

HETT: Det ble hett da Adam Lambert og Queen inviterte til konsert på en av Oslos varmeste dager. 85 måtte ha helsehjelp. Her er eksteriøret på Telenor Arena, hvor konserten ble avholdt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
HETT: Det ble hett da Adam Lambert og Queen inviterte til konsert på en av Oslos varmeste dager. 85 måtte ha helsehjelp. Her er eksteriøret på Telenor Arena, hvor konserten ble avholdt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld spilte Adam Lambert og det legendariske rockebandet Queen i Telenor Arena i Bærum. 20.500 var til stede for å høre låter som «We Will Rock You», «Bohemian Rhapsody» og «The Show Must Go On».

Selv om flere fans skryter stort av torsdagens konsert, beskriver mange situasjonen som uutholdelig. Ekstrem varme, svette og mangel på vann er tilbakemeldinger som går igjen på sosiale medier.

Sikkerhetsansvarlig for konserten, Henning Kristiansen, bekrefter til Dagbladet at folk besvimte under konserten. Totalt måtte 85 personer få helsehjelp fra Røde Kors.

- Det var få som besvimte, men det var flere som fikk hjelp på grunn av varmen. Mange var svimle og dehydrert. Det er normalt på slike konserter, forklarer Kristiansen, og nevner Harry Styles-konserten 2. juli der 130 personer hadde behov for helsehjelp.

- Folk lå i korridorene

Sikkerhetssjefen opplyser til Dagbladet at gjennomsnittstemperaturen på Telenor Arena var 27 grader. På det meste var det 30 grader rundt mikseren i løpet av kvelden. Til sammenlikning var det 24 grader i Oslo torsdag kveld, ifølge Yr.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer