86-åring gjør suksess av «Blurred Lines»

- Jeg skjønte ikke hvorfor alle hørte på det samme sporet.

SOMMERHIT: Robin Thickes låt «Blurred Lines» har blitt en av sommerens aller mest populære, men det er ikke bare Thicke som får oppleve suksessen. Den 86 år gamle komponisten John Beckwith har den siste tiden høstet tusenvis av lyttere, fordi sangen hans heter det samme. Foto: Scanpix
SOMMERHIT: Robin Thickes låt «Blurred Lines» har blitt en av sommerens aller mest populære, men det er ikke bare Thicke som får oppleve suksessen. Den 86 år gamle komponisten John Beckwith har den siste tiden høstet tusenvis av lyttere, fordi sangen hans heter det samme. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sommerens store hit, Robin Thicke-låta «Blurred Lines», har fått mye oppmerksomhet for både sin fengende melodi og sexy video.

Men det er ikke bare Thicke som har fått oppmerksomhet på grunn av hiten, også den 86 år gamle kanadiske komponisten John Beckwith har fått smake på suksessen.

Uanstendig I 1997 gav Beckwith ut en fiolin og cembalo-komposisjon og nå, seksten år senere, har melodien fått uventet suksess. Den deler nemlig navn med den sexy suksesshiten «Blurred Lines», og mange av dem som ønsker å høre Thickes frekke versjon ender opp med å få presentert kanadierens klassiske melodi når de søker etter låta.

- Jeg kikket gjennom tallene og så plutselig at Beckwiths «Blurred Lines» hadde fått fire tusen avspillinger på en måned. Det er et flott album, men jeg skjønte ikke hvorfor alle bare hørte på det ene sporet, sa Allegra Young, som er opptak og konsesjonsansvarlig ved The canadian music centre, ifølge The Guardian.

Beckwith selv sier til The Guardian at hans komposisjon er langt roligere og mer anstendig enn Thicke sin:

- Mitt stykke har ingen vokal. Jeg skrev det etter å ha hørt opptak av den svenske hardangerfela (hardangerfela er norsk. journ.anm), så det er som en langsom elegi, skriver Beckwith i en mail til avisa, og fortsetter:

- Jeg har hørt at teksten i den andre er ganske uanstendig.

Dristig opptreden Det er ikke bare 86-åringen som mener låta er uanstendig.

Etter Thickes fremføring av den populære sangen under MTV-prisutdelingen VMA på søndag skapte artisten overskrifter verden over da en svært lettkledd Miley Cyrus danset dristig og gnikket seg opp mot Thinke under deres duett-opptreden.

«Jeg ser på VMA-utdelingen, og Miley Cyrus har gjort meg så ukomfortabel. Dette er det VERSTE jeg noensinne har sett. Er jeg for gammel til å forstå?» undret den amerikanske skøyteløperen Johnny Weir-Voronov (29) via Twitter, i selskap med mange andre.