Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

87 kortfilmer på 48 timer

Du kan se resultatet.

(Dagbladet.no): I morgen tidlig møtes 87 filmskapere - fra amatører til drevne regissører - opp for å få utdelt tema for årets Videomarathon.

I løpet av de påfølgende 48 timene skal de klekke ut hver sin idé, gjøre opptak og klippe. Resultatet skal bli kortfilmer på maks fem minutter.

- Regissørene kan få så mye hjelp de vil og bruke skuespillere etter sine ønsker, men klippingen må gjøres alene. Søndag skal vi kåre den beste filmen, basert på hvordan filmskaperen har løst oppgaven ut fra temaet, forteller Christoffer Lerborg i arrangøren Nordisk Film.

Vinneren får en tur for to til Hollywood, og vedkommendes film vil også bli vist på kino gjennom kortfilmordningen. I juryen sitter blant annet kritiker Øyvor Dalan Vik og regissør Nina Grünfeld, samt representanter fra Nordisk film, TV 2 og Oslo kinematografer.

- Filmbransjen kan være veldig vanskelig å komme inn i, og VideoMarathon skal være en mulighet for flere til å kunne prøve seg. Som Nordens største produksjonsselskap føler Nordisk film et visst ansvar for tilsig av talenter og for å ivareta en rekruttering, sier Lerborg.

Dette er andre gang VideoMarathon arrangeres i Norge. Fristen for å melde seg på konkurransen har gått ut, men vi vil gi 50 personer muligheten til å få se vinnerbidragene.

Framvisningen av de beste filmene skjer søndag klokken 19.00 på Colosseum kino i Oslo. Alt du trenger å gjøre er å sende en mail til hvaskjer@dagbladet.no - vi trekker ut 12 personer som får fire billetter hver. Du må kunne hente billettene i resepsjonen hos Dagbladet i Akersgata.


Se videoer fra fjorårets arrangement
.

VINN BILLETTER: Du kan få se de beste kortfilmene ivrige regissører klarer å lage på 48 timer. ARKIVFOTO: HANS ARNE VEDLOG
VINN BILLETTER: Du kan få se de beste kortfilmene ivrige regissører klarer å lage på 48 timer. ARKIVFOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis merDagbladet er sponsor for VideoMarathon
.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling