9-o- 'dre kan også slå

Menn som opplever å bli utsatt for vold av kvinner, føler det ydmykende, eller tar det ikke helt på alvor fordi de føler seg fysisk overlegne og dermed ikke truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VOLD UTFØRT AV

kvinner er et tabubelagt og underkommunisert tema. I den nye handlingsplanen fra Justisdepartementet, «Vold i nære relasjoner», utelukkes så å si kvinner som voldsutøvere. Det går utover barna.

La det være helt klart: Voksne for Barn er enig i de fleste av tiltakene som er foreslått i handlingsplanen. Planen er bedre når det gjelder oppfølging og tiltak rettet mot barn som lever i familier med vold, enn det vi så i forslaget fra Kvinnevoldutvalget. Det er på høy tid at det offentliges ansvar for hjelpe- og støtteapparatet for voldsutsatte familier klargjøres, slik at det ikke står og faller på tilfeldige ildsjeler.

KAMP FOR KVINNERS

rettigheter har bidratt til å synliggjøre problemer i privatlivets sfære. I kjølvannet av det har også forholdene rundt barna blitt mer synlig. Likevel opplever vi i 2004 at nye planer mot den «private» volden i for høy grad blir ideologisk styrt. Både barn og kvinner er godt ivaretatt i planen - men bare når mannen er den som mishandler.

Barn med mødre som mishandler ekskluderes i enkelte av tiltakene slik de er formulert i planen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer