90 gode reisemål

Lei av grå himmel, vått regn og råttent løv? Her er høstens beste reisemål.

For en billett på bare 40 kroner kan du velge mellom 90 destinasjoner i 27 eksotiske land.

Ingen vanlige charterturer, men tidvis både krevende og ubehagelige reiser - som til gjengjeld vil gi deg mye opplevelse for penga. Her er noen av tilbudene, i alfabetisk rekkefølge.

Algerie tilbyr et opphold i Madame Osmanes harem - som ikke er det du tror. Argentina har åtte reisemål, inkludert besøk hos forfatteren Jorge Luis Borges og tangomusikeren Dino Saluzzi. Den islamske kvinnen Kay Rasool viser deg Australia utenfor OL-arenaene.

Bangladesh er et uvant ferieland, men for 40 kroner kan du nå bo hos en hindufamilie ved Chitra-elven. Brasil byr på 14 turer, én til karnevalet i Rio.

Når du først er i Sør-Amerika, kan du reise til Avalos-familien i Chile . Og har du nerver til det; ta inn på et lugubert hotell i Colombias hovedstad Bogota.

  • Hongkong lokker med en kjærlighetsreise, India med arrangert ekteskap og kidnapping. I Indonesia får du poeten Ibrahim Kadir som guide. Flest tilbud i Østen har Iran ; ni spennende opplevelser i et særegent land, som stadig åpner seg mer mot verden.

Jamaica har en tur med røykepåbud. Japan har sju alternativer - hva med en sykkeltur gjennom landet? Korea har også sju, mens Kina har fem reisemål.

  • Du kan dra på byvandring i Casablanca i Marokko og i Mexico City, på fjelltur i Nepal , besøke etterkommere av hjemvendte slaver i Nigeria , kjøre drosje i Perus hovedstad Lima, dra på dans i Senegal og på motorsykkeltur i Singapore.

Og fortsatt for 40 kroner, kan du oppleve Sri Lanka, Sør-Afrika og et sted du garantert ikke har vært før, nemlig Tadjikistan.

Tunis tilbyr blant annet en reise til den sterkt kvinnedominerte byen Djerba, hvis du da ikke vil dra helt til Zimbabwe .

  • Alt er mulig når turoperatøren heter Film fra Sør - og reisene ikke innebærer større fysisk anstrengelse enn å komme seg på en kino i Oslo. I ti år nå har denne filmfestivalen gledet folk i hovedstaden med spennende film fra spennende land. I fjor ble det solgt 13000 billetter. Årets tilbud gjelder fra i morgen til og med neste søndag.