90-minutters kuttscener i «Metal Gear Solid 4»

For mye av det gode?

(Dagbladet.no): Det er ikke mange ukene til «Metal Gear Solid 4» er å finne i butikkhyllene, og stadig flere spilljournalister har fått tilgang på spillet.

Dermed kommer det stadig nye og omfattende drypp om hva vi kan vente oss av spillet, som spillskaper Hideo Kojima lenge har lovet skal være det siste kapittelet i sagaen om helten Solid Snake.

En ting «Metal Gear Solid»-serien har vært kjent for, er lange filmsekvenser mellom all spillingen. Men skal vi nettstedet CVG.com, er «Metal Gear Solid 4» et spill som langt overgår hva vi tidligere har sett på dette området.

Forvent deg kuttscener på 90 minutter. Flere av dem, og ikke totalt, altså. «MGS4» vil med andre ord være et tidkrevende spill, også når du har spillkontrolleren liggende inaktiv på bordet.

Tidligere har «Metal Gear Solid 2» hatt en kuttscene på nærmere 45 minutter, men halvannen time tilsvarer vanlig lengde på en spillefilm, eller en fotballkamp uten pause.

Apropos pause: Det går heldigvis an å pause kuttscenene, du kan til og med også hoppe over dem. Men da går du jo glipp av store deler av historien, som ifølge spillbladet PSW er «massiv»:

- Det er dataspillenes svar på alle tre «Gudfaren»-filmene på en disk. Som du har forventet må du bruke lang tid på å se kuttscener, så dersom du synes tidligere spill historieutlegginger strevsomme, bør du finne fram en god pute og mange teposer, skriver bladet ifølge CVG.

Hva synes du? Er filmsekvenser på 90 minutter for mye av det gode, eller akkurat slik det bør være i en «Metal Gear Solid»-avslutning?

90-minutters kuttscener i «Metal Gear Solid 4»

«Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots» slippes eksklusivt til PlayStation 3 den 12. juni.