DEILIGE SØNDAG: Mesterkokk Bent Stiansen sverger til søndagmiddager for å slippe å bli ensom som gammel.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
DEILIGE SØNDAG: Mesterkokk Bent Stiansen sverger til søndagmiddager for å slippe å bli ensom som gammel.  Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

- 90 prosent av dem som sier de har en matallergi, har det mest i hodet og minst i kroppen

Mesterkokk Bent Stiansen (53) mener vi er blitt en nasjon ego-dyrkere og vil ta søndagsmiddagen tilbake.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er viktig å dyrke nære venner. Dyrke familien. Det er en god investering så slipper du å bli ensom i alderdommen.

Bent Stiansen smiler. Mesterkokken vil ha søndagsmiddagen tilbake på de norske bord. Den som inneholder god, upretensiøs mat, absolutt dessert, og kanskje viktigst, gjestene, tanter, besteforeldre, gode venner.

Har tre hjem

Nå har mannen med ei liste Michelin-stjerner på 19 sammenhengende år, gitt sitt bidrag på veien til bords. Denne uka kommer kokeboka «Søndagsmiddag», med mat han selv disker opp med når familie og venner skal innta ukas siste middag.

- Hjemme hos Pia og meg serverer vi aldri forrett på søndager. Da er det fisk eller kjøtt først, og selvfølgelig noe søtt etterpå. Jeg er altfor glad i søtt, og egentlig finnes det bare én dessert: is. Og jordbær, da.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn