SYMBOLSK SUM: Mangemilliardæren Sidney Harman har definitivt råd til å kjøpe Newsweek. Det blir vanskeligere å drive bladet, som siden 2007 har tapt rundt 286 millioner kroner. Foto: John Gress/Getty Images/AFP
SYMBOLSK SUM: Mangemilliardæren Sidney Harman har definitivt råd til å kjøpe Newsweek. Det blir vanskeligere å drive bladet, som siden 2007 har tapt rundt 286 millioner kroner. Foto: John Gress/Getty Images/AFPVis mer

91-åring kjøper Newsweek for én dollar

Framtiden er litt mindre usikker for bladets 300 ansatte.

|||Kjøperen heter Sidney Harman, og er lydutstyrmagnaten bak selskaper som Harman/Kardon. Han er også gift med den demokratiske kongressrepresentanten Jane Harman.

Den symbolske kjøpesummen sier alt om hvor dramatisk situasjonen er for det 77 år gamle magasinet. Siden 2007 har Newsweek tapt rundt 286 millioner norske kroner.

- En nasjonalskatt
Harman er imidlertid fornøyd med sin nye investering.

- Newsweek er en nasjonalskatt. Og jeg ser fram til den store journalistiske og tekniske utfordringen det er å utgi Newsweek, sier han i en pressemelding.

For den ene dollaren overtar han ansvaret for en bedrift med 300 ansatte. I avtalen med selgeren, The Washington Post Company, skal det være angitt at mesteparten av de ansatte skal beholde jobben, skriver den britiske avisa The Guardian.

Opplagsfall og reklamesvikt
Newsweek har slitt kraftig med opplagsfall og sviktende annonseinntekter. Forklaringene som har vært trukket fram er den generelle glidningen av forbrukere over til digitale medier - men også at Newsweek har slitt i konkurransen med Time Magazine og The Economist.

Sidney Harman har trukket seg tilbake fra mesteparten av sin gamle forretningsdrift, men selskapene hans sørger for at han har mer enn nok midler til å satse på Newsweek. I fjor omsatte selskapene hans for rundt 19 milliarder norske kroner.