916 000 så Tour de Ski på søndag

- Har mistet fotballen, men det har ikke så mye å si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I det Tour de Ski gikk av stabelen for andre året på rad utroper NRK sendingene til en seersuksess for kanalen.

I snitt fulgte 544 000 rennene, med en topp på 953 000 seere åpningsdagen og 916 000 på de avsluttende rennene søndag. I snitt er dette 144 000 flere enn 2006/2007.

- Touren har stått for ti prosent av seertallene på kanalen i uka som gikk, og med NRKs markedsandel på 47 prosent av alle sendigene på tv den samme uka, sier det seg selv hva denne konkurransen betyr for oss, sier medieforsker Kristian Tolonen i NRK til Dagbladet.no.

Tap av fotball

NRK har tradisjonelt stått sterkt markedsmessig på denne tiden av året på grunn av seerne som skisporten genererer.

Kanalen vedgår at de fryktet de kom til å bli skadelidende da de mistet fotballrettighetene for noen år tilbake siden, men har kommet fram til at det seermessig ikke har hatt så mye å si.

- Profilmessig er selvsagt en ting, men vi mener at den ikke har så mye å si i forhold til seertallene. Fotballen sendes i primetime og er enklere å erstatte med et annet program. For eksempel har vi sett at en serie som «Der som ingen skulle tru at nokon kunne bu» har opp mot 900 000 seere i det samme tidsrommet som fotballen sendes i andre kanaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer