DEBATT

«22. juli-kortet»:

Å anklage oss for å «dra 22. juli-kortet» er blitt høyresidens joker

Kortet som snur spillet. Når de gjør det, setter de oss i realiteten ut av spill.

SKARPE REAKSJONER: Sylvi Listhaugs utspill om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» har vakt skarpe reaksjoner de siste dagene. Det samme har måten Jan Tore Sanner og Erna Solberg har uttalt seg på i ettertid. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKARPE REAKSJONER: Sylvi Listhaugs utspill om at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet» har vakt skarpe reaksjoner de siste dagene. Det samme har måten Jan Tore Sanner og Erna Solberg har uttalt seg på i ettertid. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner skal ha takk for at han endelig turte å si det høyt. For det har nok vært sagt mange ganger bak ryggen vår allerede: «De trekker 22. juli-kortet.»

Han skal også ha respekt for at han trakk ordene tilbake. Men det gir ham også et spesielt ansvar for å rydde opp.

Som landets kunnskapsminister har han ansvar for at våre barn blir opplært til en kunnskapsbasert politisk debatt og en opplyst diskusjon om en viktig hendelse i vårt lands historie.

Jeg utfordrer ham til debatt om hvordan vi skal diskutere terror og ekstremisme med dagens unge. Og om hvordan ordene vi bruker påvirker det politiske klimaet og kan øke motsetningene mellom oss. Jeg vil også gjerne vite om han vil forsvare en Ap-politiker neste gang vi blir beskyldt for å beskytte terrorister og muslimske ekstremister eller om han vil la det passere med kommentar om at han selv hadde valgt andre formuleringer.

For det bør vel være en sammenheng mellom hvilke krav til sannferdighet og debattkultur vi stiller til våre barn i skolen og hvilke krav kunnskapsministeren stiller til sine nærmeste kolleger?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer