DEBATT

Simon Malkenes-saken:

Å bare tenke på sitt eget omdømme, kan fort slå tilbake på en selv

Det som egentlig skulle beskytte omdømmet, har blitt en ytterst pinlig sak for Utdanningsetaten i Oslo.

Ulsrud videregående skole i Oslo.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Som universitetsansatt nyter jeg godt av betydelig ytringsfrihet. Jeg ytrer meg rett som det er kritisk til utviklingstrekk både ved forsknings- og utdanningssektoren generelt, og ved min egen arbeidsgiver (NTNU) mer spesielt.

Min personlige erfaring er, nesten helt uten unntak, at slik kritisk oppmerksomhet, også når den ytres offentlig, ønskes velkommen av ledelsen ved min egen institusjon.

De er sikkert ikke like glade for alt vi kritikere sier og skriver, men de anerkjenner stort sett den funksjonen slik offentlig debatt har.

De forstår at den har en viktig korrigerende funksjon overfor beslutningsmakten, som også hos oss er blitt stadig mer sentralisert.

Rett nok varierer forståelsen for disse prinsippene, og i denne spalten skrev jeg nylig om hvordan offentlig kritikk av ens egen arbeidsgivers beslutninger også i vår sektor kan oppfattes som illojalt en del steder.

Men slikt er småtteri i forhold til situasjonen i skolen, eller i hvert fall i Oslo-skolen. Det er fortsatt (det vil si i skrivende stund) en del detaljer som er ukjent når det gjelder hva som er skjedd i etterkant av at læreren Simon Malkenes brukte eksempler fra sin undervisningshverdag til å eksemplifisere problemene med fritt skolevalg i Dagsnytt 18 5. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer