KOMMENTARER

Å drepe store dyr i Afrika er en hobby

Er det OK å drepe utrydningstruete dyr?

POSERING: Etter å ha drept denne sjiraffen, utbrøt jegeren Sabrina Corgatelli fra USA: «Jeg drepte en fantastisk gammel sjiraff. Følelsen er ubeskrivelig.» Foto: Rex Features / NTB Scanpix
POSERING: Etter å ha drept denne sjiraffen, utbrøt jegeren Sabrina Corgatelli fra USA: «Jeg drepte en fantastisk gammel sjiraff. Følelsen er ubeskrivelig.» Foto: Rex Features / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det hevder storviltjegere som drar på troféjakt i Afrika. Ikke alle er enig i det, men de får støtte fra overraskende hold. Bilder av vestlige kjendiser og rikinger som poserer med sitt ferske bytte på afrikanske savanner, vekker ellers ramaskrik verden over. Hvem husker ikke den amerikanske tannlegen som skjøt den gamle løvehøvdingen Cecil med pil og bue for et par år sida. Cecil led i 40 timer før han ble sporet opp og avlivet, men tannlegen ble selv jaktet på. Han måtte rømme hjembyen i Minnesota da huset hans ble omringet av en rasende mobb.

En tommelfingerregel, drep ikke ville dyr som har navn. Men Sabrina Corgatelli fra Boise, Idaho, ble heller ikke populær etter at hun for et par år sida poserte med sjiraffen hun hadde drept for moro skyld. Hun innrømmet at hun hadde pyntet seg bare for å irritere dyrevernere.

Den norske sjefen for sportskjeden XXL, Øivind Tidemandsen, gidder ikke jakte sjiraffer. Det er altfor enkelt. Men ellers er det meste fritt vilt, også løver. Hjemme på Blommenholm i Bærum har Tidemandsen en låve full av utstoppet storvilt etter jaktturer i Afrika, Canada og Norge. Han sier det er en fin måte å koble av på fra en stresset lederjobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer