KOMMENTARER

Å elske landet i hjel

For å redde vår nasjonale ære mot lumske svenske angrep, er det innledet en merkverdig saliggjøring av Fremskrittspartiet.

ET SPØRSMÅL OM ÆRE?: Anne Holt forsvarte Norges ære og Fremskrittspartiet da hun møtte Jan Guillou (t.h.) og Per Sandberg i Fredrik Skavlans program. Foto: Stella Pictures
ET SPØRSMÅL OM ÆRE?: Anne Holt forsvarte Norges ære og Fremskrittspartiet da hun møtte Jan Guillou (t.h.) og Per Sandberg i Fredrik Skavlans program. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

JA, JEG ELSKER dette landet. Hele veien. Fra den blankskurte kysten ved Lindesnes til de steile klippene på Nordkapp. Fra de tunge skogene ved svenskegrensen til de drivende garn lengst i vest. Jeg liker folket her. De er ikke enkle mennesker, selv om de later som det. Ofte er særheten og selvgodheten nordmenns vis. Vi er tross alt det eneste folkeslag i verden som måler avstanden til naboen i steinkast. «Han bor et steinkast unna», sier vi uten å blunke.

LIKEVEL ER DET MER raushet og rettferdighetsfølelse der ute enn pessimistene vil ha det til. Riktignok kommer den ofte forkledd som Jantelov og strenge krav til konformitet. Det var antakelig det Odd Børretzen så da han beskrev vårt forhold til religionen: «Nordmannen synes Gud er grei nok - forutsatt at han oppfører seg som en skikkelig nordmann og ikke tror han er noe spesielt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer