Å fiske i opprørt hav

Walid al-Kubaisi skriver om økent polarisering og «vi-dem»-tenkning, men er selv en viktig bidragsyter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTARTIKKELEN

i Dagbladet 18.10.2004 av Walid al-Kubaisi under tittelen «Terrorteologene» er et personangrep og rommer en rekke alvorlige beskyldninger rettet mot Det Islamske Forbundet (DIF) og meg personlig. Det er greit nok at man er kritisk til religion, men det er meget skuffende å se at enkelte er uetterrettelige og svartmaler meningsmotstandere, uten vilje til å møtes ansikt til ansikt. Dessverre nektet al-Kubaisi å stille opp på en direkte debatt i NRK radio med undertegnende for å begrunne beskyldningene han kom med.

Jeg skal ta for meg noen punkter i hans anklager:

Al-Kubaisi slår fast at «Statsråd Dørum ble fotografert sammen med islamister i det han overrakte støtte på 4 millioner kroner (til Det Islamske Forbundet)». Dette er en sak som lar seg etterprøve. Jeg som forstander i Det Islamske Forbundet kan fortelle at DIF aldri har mottatt noe støtte av Statsråd Dørum, ikke en eneste krone. Dette er noe Justisministeren selv vil kunne svare for. Dørum ble derimot tatt bilde da han ble takket for innlegg på en konferanse arrangert av DIF. Alvoret i påstanden er at leserne blir villedet til å tro at den norske stat deler ut penger utenom lover og regler, og at DIF har fått en særbehandling. På den annen side vil DIFs medlemmer begynne å lure på hvor i all verden det er blitt av disse pengene. Nå krever jeg at al-Kubaisi kommer med bevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer