Å flagge sin identitet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FLAGG-DEBATTEN: I denne teksten vil jeg komme med mine refleksjoner om debatten angående 17. mai som foregår akkurat nå. I dag er flere opptatt av om innvandrere burde ha eget flagg i 17. mai-toget. Selv om jeg har gått på norskkurs i mindre enn ett år, har jeg lest og forstått noen interessante og morsomme kommentarer i avisene. Det virker som om mange ikke har forstått at Norge er et flerkulturelt samfunn i dag, de tror det er et etnisk homogent land, slik det var før den første innvandringsperioden. Noen av dem er opptatt av innvandreres kriminelle virksomhet, og de synes innvandrere er en katastrofe for det norske samfunnet. Men vi lever ikke på 1960-tallet. Utviklingen har kommet langt og forandret alt, og Norge er jo et land med flerkultur som er et resultat av de ulike innvandreres flotte kultur fra mange deler av verden. Jeg forstår ikke hvorfor det er viktig å nevne integreringsproblemer og innvandreres kriminelle virksomhet, som faktisk ikke er representativ for alle, i forhold til 17. mai.

For meg er 17. mai en viktig dato i Norges historie, og man må knytte denne datoen til Norges bidrag til verdens utvikling som et godt eksempel i moderne tid. Da kan både nordmenn og utlendinger vise resultatene av innvandring på en positiv måte. Personlig synes jeg at mangfold er flott. Det viser Norges internasjonalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer