DEBATT

Debatt: Trosfrihet

Å forkynne Guds dom til barn

Anders Torp blander sammen litt for mange temaer når han hevder at barn mister sin religionsfrihet hvis kristne tror på en fortapelse.

TRYGG TRO: All forkynnelse og formidling må tilpasses tilhørernes alder. Vi vil ikke holde tilbake det vi tror er sant, men det mest sentrale er å gi barn en trygg tro på Gud, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock
TRYGG TRO: All forkynnelse og formidling må tilpasses tilhørernes alder. Vi vil ikke holde tilbake det vi tror er sant, men det mest sentrale er å gi barn en trygg tro på Gud, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I vår podkast «Ottosen & Generalen» snakket vi for noen uker om en kronikk Anders Torp hadde i Dagbladet 3/5 om at det bør være forbudt for kristne trossamfunn å forkynne fortapelse (eller helvete som Torp bruker som uttrykk) overfor barn. Vi presiserte i vår podkast viktigheten av at barn ikke møtes av forkynnelse som skremmer. Samtidig kritiserte vi forslaget fra Torp.

I sin siste kronikk kobler Torp sammen flere temaer som det er en fordel å behandle noenlunde separat. Det første handler om hvorvidt barn faktisk mister sin religionsfrihet hvis de hører forkynnelse om fortapelsen. Det andre handler om hva Bibelen faktisk sier om fortapelsens mulighet. Og det siste handler om hva vi mener at barn bør lære om fortapelsen.

La oss begynne med det første temaet. Vi mener Torp rett og slett tar helt feil når han sier at barn mister sin religionsfrihet hvis de hører om et evig helvete. Logikken hans er at slik forkynnelse er det samme som å «true» barn til å tro.

Vi er negative til en forkynnelse som ikke viser tydelig respekt for barns frihet til å tro og tenke det de ønsker. Likevel mener vi at Torp tar feil. Både barn og voksne har full frihet til å avvise enhver læresetning om fortapelse eller helvete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer