HELGEKOMMENTAREN: Terror er opium til folket.

Å fortelle noen at de ikke skal være redde, er litt som å fortelle dem at de ikke skal være forelsket

Boikott frykthandelen!

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har dårlig samvittighet for å skrive dette: Terror er ikke særlig farlig. Overvekt er mellom 6000 til 24 000 ganger farligere, ifølge Globalresearch. En amerikansk rapport fra i fjor fant at risikoen for å bli drept av en innvandret terrorist er én til 3,6 millioner (regnestykket inkluderer de 3000 drepte i angrepet 11. september 2001) og risikoen for å bli drept av en terrorist med flyktningstatus er én til 3,6 milliarder. Statistisk har vi lite å frykte. Det er en god nyhet, men også et upopulært utsagn. Å stille spørsmål ved venners og slektningers frykt er som å snakke nedsettende om barna deres. Er du politiker, ramler du under sperregrensen nå.

Tar du frykten fra et gjennomsnittsmenneske, tar du lykken fra ham med det samme.

Frykten er som alle sterke følelser knyttet til hvem du er. Den starter i magen og brer seg ut i hele kroppen. Den kan fylle deg fullstendig. Kanskje det er noe godt med den, også: Heller frykt enn forvirring. Frykten har klare svar: Den som ikke er med oss, er mot oss. Å fortelle noen at de ikke skal være redde, er litt som å fortelle dem at de ikke skal være forelsket. Hvem er du som forteller meg hva jeg ikke skal være? Er noe galt med deg? Hvorfor geiper du til TV-en fordi Dagsrevyen bruker 25 minutter på å dekke det siste terrorangrepet: Mangler du empati?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer