Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Å fy faen!

Han har vært Norges idol hele veien. I går ble Kurt Nilsen det på ordentlig. - Jeg tenkte bare «Yes!», sier den lykkelige vinneren.

 • Si din mening om Idol!

  Alle trodde han skulle vinne. Og han vant. I TV2s jakt på en superstjerne har Kurt Erik Nilsen (24) utkonkurrert 3500 andre. Det trodde han ikke selv at han skulle gjøre.

  Med seieren i lomma og omringet av journalister, sier han:

  - Nå er jeg svimmel og helt ferdig. Målet framover er å komme seg i joggebuksa og slippersene. Noe mål utover det har jeg ikke ennå. Ja, og så skal jeg gjøre mitt beste for å lage ei plate folk liker.

  - Hva betyr det?

  - Det vet jeg ikke ennå, jeg må få summe meg litt først, sier Kurt som fikk 53 prosent av stemmene.

  Sekser


  - Hvordan synes dere selv at det gikk i dag?

  - Terningkast? Sekser til Kurt og firer til meg. Men jeg har det bra, jeg har hele tida trodd at Kurt skulle vinne, og er ikke skuffet, sa Gaute.

  - Jeg skulle jo gi meg selv seks, klagde Kurt. Før han la vekk primadonnanykken (den eneste «Idol»-seerne har sett til nå) og sa:

  - Helt ærlig, jeg gir Gaute en femmer og meg selv en treer. Jeg synes ikke jeg fikk det helt til i kveld, sa en småsyk Kurt.

  Det var seerne ikke enige i: De kåret Kurt til vinner. Kanskje var det medisinen som slo til. Han hev i seg en Jägermeister for stemmen i pausen mellom de tre sangene, og syntes det gikk litt bedre etterpå.

  Rebecca Ludvigsen, den siste jenta som røk ut av finalen, var raskt framme for å gratulere.

  - Seieren var vel fortjent. Men egentlig var begge vinnere i dag.

  Espen Grjotheim gledet seg også over vinneren - og over at han skal bli pappa. Han hadde med kjæresten, med mage, i studio.

  Alle de ni finalistene var der for å feire vinneren. De var samlet for første gang på to måneder, og fikk utdelt gullplate for «Idol»-cd-en.

  - Det er utrolig gøy å møte alle sammen igjen, smiler Rebecca.

  Omringet av journalister, fotografer og autografjegere ble det ikke mye tid til å feire for Kurt. Den eneste feiringa han rakk var en seierspils sammen med Gaute, som han har delt hybel med under hele konkurransen.

  Seieren delte Kurt med samboeren og broren. De to var gjestene hans i Chateau Neuf i går.

  - Godt å ha dama her. Det er første gang, og nå føler jeg at jeg synger direkte til noen. Jeg så mot henne og broren min, og da gikk det lettere, smilte han, med den etter hvert kjente sprekken mellom tennene.

  Bare når det gjaldt antall gjester slo Gaute ham i går: Han hadde med seg både foreldre, søsken (ei søster og en bror), dama og foreldrene til dama, pluss to kamerater.

  Stjerne på rekordtid


  Det har gått seks måneder fra Kurt Nilsen var på audition med nummer 1161 på brystet og fire måneder siden han for første gang sang på tv. 246000 seere fulgte ham den gangen. Etter hvert som antallet deltakere har minket, har tallet på seere økt.

  Forrige gang ble «Idol» sett av mer enn 800000 seere. I går passerte TV2 trolig millionen. Rørlegger Kurt Nilsen, en tobarnsfar fra Bergen, ble Norges-kjendis lenge før han ble «Idol»-vinner.

  Nå skal han snart slippes løs på platemarkedet. Plateselskapet BMG smir mens konkurransen er varm. Kurts første singel som «Idol»-vinner er allerede innspilt.

  Tidligere denne uka var både han og Gaute i studio og spilte inn Tall Bachmans «She's So High», den samme låten som begge sang i går.

  4. juni slippes den, og vinnerplata kommer ikke veldig lenge etter.

  Kontrakt til Gaute?


  Kanskje får Gaute Ormåsen også kontrakt.

  - Platedirektør Lena Midtveit, du har tidligere sagt at flere enn vinneren kunne komme til å få platekontrakt. Får Gaute?

  - Det kan jeg ikke si, det vet jeg ikke. I kveld er vinnerens kveld, sier Lena Midtveit.

  Men antyder likevel:

  - Det er veldig jevnt mellom de to.

  Må synke inn


  - Har du bestemt hvor mange som vil få platekontrakt?

  - Nei. Helt ærlig, det har jeg ikke. Nå må jeg først la dette synke inn. Heldigvis har vi tida til og med juni til å tenke oss om, sier Midtveit.

 • Les også: Heia Kurt!
GULLGUTT: Kurt fikk 53 prosent av stemmene.
SØLVGUTT: Gaute fikk 47 prosent av stemmene.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media