PREMIEREKLAR: Kristofer Hivju spiller Tormund Giantsbane i HBO-serien «Game of Thrones». I natt var det gallapremiere på den nye sesongen i New York. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PREMIEREKLAR: Kristofer Hivju spiller Tormund Giantsbane i HBO-serien «Game of Thrones». I natt var det gallapremiere på den nye sesongen i New York. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Å gi meg et sverd, er som å gi en ball til en hund

Kristofer Hivju er klar for fest med «Game of Thrones»-stjernene i kveld.

(Dagbladet): - Jeg tror denne sesongen kommer til å bli helt fantastisk. Det blir gøy å se det ferdige resultatet, møte alle og ha en heidundrande fest, sier en svært opplagt Kristofer Hivju til Dagbladet på telefon fra New York.

I kveld er det gallapremiere på første episode av den fjerde sesongen av den populære TV-serien «Game of Thrones», der Hivju har rollen som Tormund Giantsbane.

Når Dagbladet snakker med ham, er han og kona Gry Molvær i ferd med å gjøre seg klare til visning og premierefest, sammen med de andre skuespillerne i serien. Han forteller at det allerede står «en bøling med mennesker» utenfor hotellinngangen, som håper å få et glimt av stjernene.

Slåss mye
- Jeg har skrevet mange autografer alt, og det er bare stas. Det er jo fansen vi lager serien for, sier han, og forteller at både han og kona storkoser seg på «barnløs bonustur».

- Vi bor på et sinnsykt fett hotell. Akkurat nå står jeg i 35. etasje og ser utover New York, det er vidunderlig.

- Hvor mye får vi se av deg i den kommende sesongen?

- Jeg vil ikke komme med noen spoilere, men jeg kan si at jeg slåss mye denne gangen. Å gi meg et sverd er det samme som å gi en ball til en hund, så jeg koser meg!

- Stemmer det at det blir enda mer action?

- Ja, det kan jeg skrive under på. Det er en sesong fylt av hendelser, sier Hivju.
Møtte George R.R. Martin
I går var han og Molvær på en mindre fest, der de satt til bords med selveste George R.R. Martin, forfatter av bøkene serien bygger på.

- For en nydelig type! Stort skjegg har han også. En godslig fyr. Vi hadde det veldig festlig, sier Hivju, som er strålende fornøyd med rollen som villmannen Tormund Giantsbane.

- Allerede på audition visste jeg at dette er en rolle som vil passe meg godt. Det dreier seg om lynne, måten han ter seg på, hans bramfrihet og røffhet. Noen roller tar du bare med en gang.

Sesong fire av «Game of Thrones» starter opp på C More, Filmnet og HBO Nordic 7. april.

MYE SLÅSSING: Her sammen med medskuespiller Rose Leslie, som spiller Ygritte, i et bilde fra den kommende sesongen. 
Foto: HBO Nordic
MYE SLÅSSING: Her sammen med medskuespiller Rose Leslie, som spiller Ygritte, i et bilde fra den kommende sesongen. Foto: HBO Nordic Vis mer