Å gjøre et barn fortred ...

Sterk norsk dokumentar om incestoffer som drepte sin far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: HAUGESUND (Dagbladet): Sigrid Beate Edvardsen er en meget talefør kvinne. Hun er i stand til å sette ord på hva som har skjedd med følelseslivet hennes etter at hun ble seksuelt misbrukt av faren fra hun var seks år til hun var 17.

Derfor er dokumentarfilmen om henne så viktig. Hun taler direkte til andre incestofre: Gå til domstolene. Ikke gjør noe overilt, slik jeg gjorde.

I fengsel

Brit Jorunn Hundsnes\' «Mitt elskede barn» ble opprinnelig laget som kortfilm, men er nå utbygd til en helaftens dokumentarfilm. Den hadde kinopremiere i Haugesund i går.

Filmen er skutt i Sigrid Beates siste dager i frihet, før hun skal inn på Bredtveit kvinnefengsel og sone en dom på sju år for å ha knivdrept sin egen far. Drapet skjedde i Vestfold sommeren 2000. Det er Sigrid Beates stemme som forteller gjennomgående etter at filmen åpner med tv-kanalenes nyhetsreportasjer fra drapets åsted.

Hun tar oss med tilbake til barndommen, gjennom familiens amatørfilmsnutter og private fotografier fra juleselskaper, 17. mai-feiringer, bursdager og ferier.

Historien til en liten jente med lange, lyse fletter som spretter muntert når hun går eller rir, tilsynelatende sorgløst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer