Å gjøre kvinnen til en fiende

En konkurranse om hvem som har det verst av mann eller kvinne skaper bare tapere.

POPULISTISK: «Er det noen som er late i denne sammenheng er det Rolness selv, som gjør det lett for seg ved å skape populistiske uenigheter mellom kjønn, i stedet for å være reelt, inderlig og ærlig politisk uenig i mitt og andres prosjekt», skriver Linn Stalsberg, forfatter av boka «Er jeg fri nå?». Foto: Nina Hansen
POPULISTISK: «Er det noen som er late i denne sammenheng er det Rolness selv, som gjør det lett for seg ved å skape populistiske uenigheter mellom kjønn, i stedet for å være reelt, inderlig og ærlig politisk uenig i mitt og andres prosjekt», skriver Linn Stalsberg, forfatter av boka «Er jeg fri nå?». Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness skriver interessant om likestilling og den nye mannsrollen som følge av 40-års kvinnekamp i Dagbladet lørdag 15. juni. Heldigvis for meg, tar han utgangspunkt i ei bok jeg nylig har skrevet, for når man skriver en debattbok er det jo nettopp debatt man ønsker. Så langt er alt bra, men så er det jo noe som ikke er bra også, og det er Rolness uvilje mot å forstå bokas overordnede budskap, ta lettvint på statistikken han bruker, og enda verre: å mane til kjønnskamp mellom menn og kvinner. En konkurranse om hvem som har det verst av mann eller kvinne skaper bare tapere.

Skal man tolke kommentarene Rolness har fått på sosiale medier i etterkant av kronikken, er det svært mange som nå igjen får utløp for sitt agg mot feminismen. Jeg synes mengden av slike kommentarer burde lyse som en varsellampe mot Rolness og få ham til å lure på hva han vil oppnå med å skape slike fronter mellom kjønn, utover nye rekorder i klikk, delinger og «likes» samt forutsigbare kommentarer rundt hvor «herlig politisk ukorrekt» dette er. Slike vepsebol som oppstår når feminisme blir tema på sosiale medier kan vippe hvem som helst av pinnen og gjør det lite fristende å delta i offentligheten i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer