Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

A-ha: - Vi trives sammen og er ferdig med farvel-turneer

Holdt pressekonferanse i forkant av Norges-konsertene.

 SISTE KONSERT : Pressekonferranse med Aha før deres siste konserter i Norge
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SISTE KONSERT : Pressekonferranse med Aha før deres siste konserter i Norge Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Offisielt skulle i dag Pål Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen og Morten Harket oppsummere verdensturneen «Cast In Steel» og fortelle om storsamarbeidet med designfirmaet Void som er planlagt under den siste Oslo spektrum-konserten 3. mai.

De startet pressekonferansen fredag ettermiddag ved å uttrykke sorg over helikopterulykken i Hordaland

- Vi er her egentlig her for å feire og fortelle om vår spesialkonsert i spektrum, men det føles rart å snakke om disse tingene nå med nyhetene som preger landet, sier Magne Furuholmen.

Foruten å opplyse om spektakulær og storslått scenografi var det også knyttet spenning til om popgruppa kommer med større nyheter. 

For få uker siden gikk ryktene om brudd for A-ha etter at Morten Harket uttalte til en sveitsisk avis at det var over etter turneen, men i dag forteller derimot Pål Waaktaar-Savoy i et intervju med A-magasinet at bandet har mer å gi.

I dag var det imidlertid en samlet trio som fortalte om forholdet dem i mellom, og overfor Dagbladet sier popstjernene at de ikke har planer om å gi seg. 

- Det er gøy å spille sammen nå, så da ligger det litt i kortene at vi trives godt sammen. Samtidig er det vanskelig å si hva som skjer i årene framover, sier Morten Harket til Dagbladet.

- Vi er uansett ferdig med farvel-turneer, skyter Furuholmen inn.

I mars bekreftet regissør Thomas Robsahm og A-has manager, Harald Wiik, overfor Dagbladet at bandets første dokumentarfilm er under planlegging.

Ifølge plateselskapet Universal er A-has verdensturné «Cast In Steel» til nå sett av mer enn 400 000 mennesker, og på vei inn i sin siste fase.

Turneen startet i Buenos Aires i september i fjor og avsluttes hjemme i Norge i løpet av seks konserter. Tre i Oslo Spektrum, to på DnB Arena i Stavanger, og én på Bergenhus Festning i Bergen.

Den første av tre Oslo-konserter finner sted i morgen, og under det siste showet 3. mai er det duket for spektakulære effekter i Oslo Spektrum.

- Det er laget en interaktiv scenografi som fyller hele luftrommet i Spektrum. Blant annet blir A-ha i tillegg en av de første artistene i verden som filmer en hel konsert i VR (Virtual Reality). Det betyr at konserten vil foreviges av kameraer som filmer 360 grader, og vil gi fansen mulighet til å flytte seg mellom de beste plassene i salen, og å stå på scenen sammen med bandet, skriver Universal.

- Avslutningsfest for turneen blir på Koengen 7. mai. Etter dette foreligger ingen planer om nye konserter for a-ha, men nå som både avskjedsturné og comeback er unnagjort er mulighetene uendelige, skriver Universal i en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!