Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

a-ha dropper Norge

I november legger a-ha ut på sin første turné på over seks år. Men Norge er ikke inkludert i konsertplanene i denne omgang.

På tross av at «Minor Earth, Major Sky» har blitt en storselger i hjemlandet, drøyer a-ha til neste sommer med å spille her.

Med et salg på over 700000 eksemplarer er a-has comebackalbum så langt en suksess i flere land. Ikke minst i Norge der «Minor Earth...» gikk rett til førsteplass og platinatrofé for lengst er i boks. Men bare japanere og tyskere får gleden av å oppleve Harket, Waaktaar og Furuholmen på scenen når de i november legger ut på veien for første gang siden 1994.

- Norge står ikke på turnéplanen i denne omgang, bekrefter a-ha manager Brian Lane overfor Dagbladet. Band og management var innstilt på å gjøre en konsert på den planlagte Kalvøya-festivalen søndag 13. august.

- Vi ville gjøre en stor konsert i Norge allerede nå i sommer. I prinsippet var vi enige med festivalledelsen om å spille der, men vi følte ikke at de klarte å organisere det bra nok, uttaler Lane.

a-ha ønsket å gjøre en stor happening av en konsert på Kalvøya, med symfoniorkester og det hele. Men til slutt ble hele Kalvøya-festivalen avlyst, og dermed også en mulig a-ha-konsert.

Nå har Lane og a-ha flyttet planene om en ekstravagant konsert på norsk jord fram til neste sommer.

- Vi kunne gjort Oslo Spektrum i høst, men det blir så ordinært. Dessuten var det vanskelig å finne en ledig dato der i høst, sier han.

- Vi vil gjøre et stort utendørs evenement heller enn en vanlig konsert. Vi vil at a-has konsert skal bli husket som noe spesielt, vi vil at konserten i Norge skal bli klimakset på neste års turné, visjonerer en entusiastisk Lane.

IKKE PRIORITERT: a-ha holder konserter i Japan og Tyskland i høst, men ikke i Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media