a-ha-duett på sparket

- Dette er ikke et eventyr, det er virkelighet, sier May Kristin Kaspersen (19). I går sang hun duett med Morten Harket foran tusenvis av mennesker under a-has konsert i Minsk.

Eventyr eller ikke; historien om hvordan May Kristin Kaspersen i bandet M'Case fikk bli med a-ha til Moskva og Minsk, er ikke mye dårligere enn historien om Askepott. På telefon fra Hviterussland noen timer før den siste konserten forteller hun selv hvordan hun fikk overta for Anneli Dre-cker og dermed synge duett med Morten Harket:

- Jeg spilte med bandet M'Case på Smuget forrige torsdag. Sverre Flatby, a-has norske manager, var blant publikum, og etter konserten ga han meg visittkortet sitt og ba meg ringe. Han sa han trengte en sanger.

15000 mennesker

May Kristin tenkte at det var verdt forsøket, og dagen etter befant hun seg plutselig hjemme hos Morten Harket. Der sang og spilte de de to låtene «Lifelines» og «Turn The Lights Down». Lørdag kveld kom beskjeden hun ventet på; Morten, Paul og Magne ville ha henne med til Moskva og Minsk, fordi Anneli Drecker var opptatt med Festspillene i Nord-Norge.

- Vi dro torsdag og hadde konsert foran 15000 mennesker i Moskva dagen etter. Det var helt merkelig. Jeg var rolig hele uka, også under konserten. Jeg bare koste meg, sier May Kristin før den siste konserten i Minsk i går kveld.

Harket fornøyd

May Kristin opplevde virkelig å bli kastet inn i popbransjen. Den eneste forberedelsen før den store duetten med Harket var en lydprøve før fredagens konsert.

Om May Kristins innsats i Moskva sa Harket følgende gjennom Sverre Flatby i går:

- Det gikk veldig bra. May Kristin er modig og taklet presset uvanlig bra.

Russ

May Kristin er fra Steinberg i Nedre Eiker kommune. Hun er russ av året og planlegger å bruke resten av sommeren til å skrive låter for M'Case.

- Man takker ikke nei til et sånt tilbud. Sjansen for å oppleve noe som dette er jo mindre enn å vinne i Lotto, mener May Kristin.

- Er gutta i bandet like streite som ryktene sier?

- Ja, det er en hyggelig gjeng, og sammen med backingbandet er vi nesten som en stor familie. Men det er mye slit og lite glamorøst.

KJEMPESJANSE: May Kristin Kaspersen (19) fikk litt av en sjanse da hun ble spurt om å steppe inn for Anneli Drecker som Morten Harkets duettpartner.