- Å ha en selvopptatt, kul programleder med kred

Skavlans definisjon på mislykket talkshow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredrik Skavlan blir utropt til svenskenes talkshowkonge for øyeblikket, i en artikkel i den svenske avisa Svenska Dagbladet.

NRKs «Først & sist» sendes nemlig på den svenske statskanalen SVT2, og ifølge artikkelen har Skavlan & co noe som ingen av de nasjonale talkshowene har.

«De beste talkshowene blander samtale og underholdning. Men spørsmålet er om svenske ansiktsløse studiosamtaler i det hele tatt kan kalles for talkshow, når et skrivebord stilles i et studio og en kjendis krangler med programlederen. Hvor er showet, liksom?» står det i artikkelen.

Fredrik Skavlan trekkes fram som mannen som har lykkes med å blande samtale og underholdning. Og han har følgende svar på nøkkelen til suksessen:

- Først og fremst handler det om gjestene og ikke programlederen. Det gjelder å få gjestene til å interagere slik at publikum ser på det som en teaterforestilling, møte sine gjester i øyehøyde og med respekt, sier Skavlan til Svenska Dagbladet.

Han er også klar på hva et talkshow ikke må inneholde:

- Den beste måten å mislykkes på, er å ha en selvopptatt, kul programleder med kred, sier han.

<strong><b>BEDRE ENN SVENSKENE:</strong></b> Fredrik Skavlan har noe som svenske talkshow-verter mangler, ifølge en artikkel i Dagens Nyheter. Her i samtale med Håvard Melnæs i «Først & Sist». Foto: TORBJØRN GRØNNING
BEDRE ENN SVENSKENE: Fredrik Skavlan har noe som svenske talkshow-verter mangler, ifølge en artikkel i Dagens Nyheter. Her i samtale med Håvard Melnæs i «Først & Sist». Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
IKKE KUL: Gode talkshow-verter bør ikke være for kule, mener Fredrik Skavlan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer