- Å ha en selvopptatt, kul programleder med kred

Skavlans definisjon på mislykket talkshow.

(Dagbladet.no): Fredrik Skavlan blir utropt til svenskenes talkshowkonge for øyeblikket, i en artikkel i den svenske avisa Svenska Dagbladet.

NRKs «Først & sist» sendes nemlig på den svenske statskanalen SVT2, og ifølge artikkelen har Skavlan & co noe som ingen av de nasjonale talkshowene har.

«De beste talkshowene blander samtale og underholdning. Men spørsmålet er om svenske ansiktsløse studiosamtaler i det hele tatt kan kalles for talkshow, når et skrivebord stilles i et studio og en kjendis krangler med programlederen. Hvor er showet, liksom?» står det i artikkelen.

Fredrik Skavlan trekkes fram som mannen som har lykkes med å blande samtale og underholdning. Og han har følgende svar på nøkkelen til suksessen:

- Først og fremst handler det om gjestene og ikke programlederen. Det gjelder å få gjestene til å interagere slik at publikum ser på det som en teaterforestilling, møte sine gjester i øyehøyde og med respekt, sier Skavlan til Svenska Dagbladet.

Han er også klar på hva et talkshow ikke må inneholde:

- Den beste måten å mislykkes på, er å ha en selvopptatt, kul programleder med kred, sier han.

BEDRE ENN SVENSKENE: Fredrik Skavlan har noe som svenske talkshow-verter mangler, ifølge en artikkel i Dagens Nyheter. Her i samtale med Håvard Melnæs i «Først & Sist». Foto: TORBJØRN GRØNNING
BEDRE ENN SVENSKENE: Fredrik Skavlan har noe som svenske talkshow-verter mangler, ifølge en artikkel i Dagens Nyheter. Her i samtale med Håvard Melnæs i «Først & Sist». Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
IKKE KUL: Gode talkshow-verter bør ikke være for kule, mener Fredrik Skavlan.