HELLER JOHN OLAV ENN A-HA: Det er virkelig deilig å være norsk i Danmark for John Olav Nilsen om dagen. I går spilte han for fullt telt og 5000 tilskuere på Roskilde-festivalen. Foto: Eirik Helland Urke
HELLER JOHN OLAV ENN A-HA: Det er virkelig deilig å være norsk i Danmark for John Olav Nilsen om dagen. I går spilte han for fullt telt og 5000 tilskuere på Roskilde-festivalen. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

- a-ha er bra, men det er viktigere for meg å booke John Olav

John Olav Nilsen (27) er dynamitt i Danmark om dagen.

||| ROSKILDE (Dagbladet): Kings of Convenience, Casiokids, Lindstrøm og Christabelle, John Olav Nilsen og Gjengen, Prins Thomas, Serena-Maneesh, Kråkesølv og Susanne Sundførs minste felles multiplum denne uka er at de opptrer på Roskilde-festivalen.

Det er bookingsjefen for nordisk musikk på Roskilde-festivalen, Stefan Gejsing, som har hentet nordmennene til Danmark.

- Internasjonalt
Og selv om a-ha straks skal legge ut på svanesangturneen sin, var det ikke Morten Harket og kumpanene hans som stod øverst på den norske bookinglista til Gejsing denne gangen.

- a-ha er et bra band, men det er viktigere for meg å booke band som John Olav Nilsen og Gjengen, de som ligger og vaker i undergrunnen og er kjempeklare for å få et internasjonalt publikum. John Olav Nilsen har virkelig en intensitet i konsertene sine som er en fryd å være vitne til. Og se på Kråkesølv; de hadde aldri spilt en konsert utenfor Norge før, og ble kjempegodt mottatt, forteller bookingsjefen til Dagbladet.

BOOKER: Det er Stefan Gejsing som har ansvaret for å hyre inn nordiske artister til Roskilde-festivalen. Foto: Eirik Helland Urke
BOOKER: Det er Stefan Gejsing som har ansvaret for å hyre inn nordiske artister til Roskilde-festivalen. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Norge har mange band med internasjonalt potensial. De fremadstormende norske bandene er virkelig gode for tiden og ambisjonsnivået er meget høyt. Bare se på Susanne Sundfør som hadde med seg ni personer på scenen under sin konsert.

Booking-anger
Han drar til Norge seks ganger i året og har mange spioner i landet som tipser ham om band  han bør ta en nærmere titt på. En av de tingene han er mest stolt av, er at han booket Kvelertak til fjorårets festival — ett år før årets massive gjenombrudd.

- Men det er ett norsk band jeg angrer på at jeg ikke fikk til Roskilde-festivalen i år: Kitchie Kitchie Ki-Me-O.

Det var kø for å komme inn under Odeon-teltet da John olav Nilsen spilte på Roskilde-festivalen i går.

PÅ FESTIVAL: John Olav Nilsen brukte også tiden sin til å henge rundt på campingområdet under festivalen.  Foto: Eirik Helland Urke
PÅ FESTIVAL: John Olav Nilsen brukte også tiden sin til å henge rundt på campingområdet under festivalen. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Det var helt fantastisk. Det er noe helt annet enn å være i Norge. Her er ikke folk redde for å vise det når de liker noe, sier loddefjordingen til Dagbladet.

Publikummer
Han forklarer at det virkelig er noe spesielt ved å få lov til å spille på Roskilde-festivalen.

- Jeg kom ned hit en dag i forveien slik at jeg kunne få oppleve festivalen som publikummer før jeg skulle stå på scenen. Jeg hang flere timer inne på campingområdet med barndomskompiser og bare nøt festivalfølelsen, forteller Nilsen.

Sist gang 27-åringen var i Danmark, var da han dro med fotballaget sitt til Dana Cup for rundt femten år siden. Han vil imidertid ha bedre minner knyttet til årets Danmark-besøk.

Foto: Eirik Helland Urke
Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Vi ble sist i vår pulje, og jeg hadde en fri rolle på høyrevingen. Jeg har aldri vært så god til å innrette meg etter systemer, vet du.

Følg Dagbladets Roskilde-team på Twitter. @jonaspetter og @urke.

Foto: Eirik Helland Urke
Foto: Eirik Helland Urke Vis mer