Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

A-ha fikk hederspris i London

- Kjempekult, sier gutta til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): A-ha avbrøt turneen i Russland for å dra til London i ettermiddag.

Der ble de norske superstjernene hedret med en pris under Q Awards for sin årelange innsats for popmusikken, og særlig for å ha inspirert yngre band.

- En anerkjennelse

Prisen deles ut av det storselgende musikkmagasinet Q, og ble tildelt A-ha for lang og tro jobbing i musikkens tjeneste. Guttene selv var storfornøyde da Dagbladet møtte dem etter prisutdelingen.

- Q-awards er på en måte en anerkjennelse for det vi har gjort. At vi har holdt fast på det vi har trodd på. Vi har kommet igjennom suksesser og fiaskoer. Og holdt flammen ved like. Det er kjempekult, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.no.

Ved å kunne smykke seg med «Q Inspiration Award» befinner A-ha seg i eksklusivt selskap. Prisen har tidligere gått til blant andre Bjørk, Pet Shop Boys og The Cure.

Les stort intervju med A-ha i morgendagens Dagbladet.

Oasis og U2 vant stort

INSPIRASJONSKILDE: A-ha ble hedret med inspirasjonspris under Q Awards i London i ettermiddag. Foto: SCANPIX
INSPIRASJONSKILDE: A-ha ble hedret med inspirasjonspris under Q Awards i London i ettermiddag. Foto: SCANPIX Vis mer

Dagens store vinnere var Oasis og U2. Oasis tok med seg prisen for beste band i verden i tillegg til prisen for beste klassiske låtskriver for Noel Gallagher.

U2 samlet inn prisen for nyskaping innen musikk og den spesielle prisen «Q Award Of Awards» for å ha mottatt flest stemmer fra magasinets lesere siden Q Awards startet.

Den viktigste æresprisen under kveldens utdeling - som ble holdt ved Grosvenor House Hotel - gikk imidlertid til Smokey Robinson.

Arctic Monkeys fikk to av fire mulige priser, og hentet med seg prisen for beste album og publikumsprisen. Muse hadde mulighet til å hente hjem tre, men fikk kun prisen for beste liveopptreden.

Se lista over alle vinnerne her.