a-ha først igjen

a-ha slo Madonna på målstreken ved å lansere den første helanimerte musikkvideoen laget for Internett.

- Håpet er at «I Wish I Cared»-videoen blir for Internett hva «Take On Me»-videoen ble for MTV, sier Magne Furuholmen. «I Wish I Cared» er skrevet av Magne Furuholmen, som også har vært med på å lage videoen sammen med Henrik Haugan. Videoen benytter en såkalt flashteknologi.

- Det var jeg som hadde lyst til å gjøre dette, så jeg sa til Paul og Morten at jeg skulle finansiere det hvis det ikke gikk, forteller Furuholmen.

Men suksessen er allerede et faktum, 609000 mennesker klikket seg inn på a-has hjemmesider bare i forrige uke. Det er først i forbindelse med comebacket a-ha har begynt å bruke hjemmesiden sin aktivt. - Vi vil utvikle hjemmesiden som et kraftsentrum for våre videre aktiviteter, sier Furuholmen på telefon fra Tyskland, hvor a-ha fortsatt er på turné.

Musikkvideoer på Internett er en trend i rivende utvikling, og med «I Wish I Cared» er a-ha nok en gang pionerer i videobransjen.

- Jeg har jobbet med Internett i kunstsammenheng, og der ligger det mange muligheter for kreativitet. Denne videoen var et hobbyprosjekt for meg, jeg hadde lyst til å se hva vi kunne få til med den nye teknologien, sier Furuholmen, som også har designet konsertprogrammene og T-skjortene a-ha selger på turneen.

- Vi var godt i gang med videoen vår da vi fikk høre at Madonna hadde liknende planer, sier Furuholmen som understreker at det ikke var noe mål å være først ute.

Du kan se videoen på

a-ha sin hjemmeside

PIONERER IGJEN: Magne Furuholmen står bak a-has Internett-video «I Wish I Cared». Mannen på nettsiden kjenner nok de fleste igjen som Morten Harket.