A-ha gjenforenes og lager nye låter

Nøyer seg ikke med Rio-konsert, og har forpliktet seg til minst to år sammen.

NY START: Her spiller A-ha sin avskjedskonsert i desember 2010 i Oslo Spektrum. Nå gjør de comeback med ny musikk. (f.v. Magne Furuholmen, Morten Harket, Paul Waaktar-Savoy) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY START: Her spiller A-ha sin avskjedskonsert i desember 2010 i Oslo Spektrum. Nå gjør de comeback med ny musikk. (f.v. Magne Furuholmen, Morten Harket, Paul Waaktar-Savoy) Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember 2010 sluttet A-ha å eksistere som band.

De ga seg på topp. Vant hedersprisen under Spellemannutdelingen i 2011. Det var ikke meningen at de skulle gjenforenes, men nå skjer det likevel.

Mangeårig Dagbladet-journalist og forfatter av A-ha-biografien «The Swing of Things», Jan Omdahl, spådde allerede året etter oppløsningen at vi kunne forberede oss på et comeback - trolig innen fem år.

Nå har han møtt dem, og Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktar-Savoy har gitt sitt første intervju som band siden de la opp for snart fem år siden. Intervjuet kan du lese i Dagbladet Magasinet.

A-ha gjør comeback.

Idébank - Vi har ikke «ligget i dvale». Vi har faktisk vært oppløst. Det var psykologisk veldig viktig, i hvert fall for min del, sier Morten Harket til Dagbladet Magasinet.

Den nye starten begynte med noen låter Paul Waaktar-Savoy ville teste ut på Harket. Tanken var at de skulle bygge opp en idébank, og se hva som eventuelt kunne brukes i ulike sammenhenger. Men det ble noe mer.

- Da Morten og Paul begynte å snakke om at de ville gjøre ting igjen, hadde jeg tre muligheter: Å nekte helt, å la dem gjøre det uten meg, eller å bli med. Å nekte føltes ikke riktig, sier Magne Furuholmen til Dagbladet Magasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer