GJENFORENES: Den norske suksessgruppa spiller sammen igjen for terrorofrene.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GJENFORENES: Den norske suksessgruppa spiller sammen igjen for terrorofrene. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

A-ha gjenforenes

Skal spille på minneseremonien for terrorofrene.

(Dagbladet): Den norske supergruppa a-ha gjenforenes i den nasjonale minneseremonien i Oslo Spektrum søndag 21. august, melder NTB.

Magne Furuholmen, Paul Waaktaar-Savoy og Morten Harket gjorde stor suksess sammen fra de dannet bandet i 1982 og frem til de ga seg for godt i fjor.

- Takknemlige for å få bidra
Deres manager, Harald Wiik, bekrefter at de skal spille på minneseremonien.

- Jeg vet ikke om jeg vil kalle det en gjenforening, men de skal opptre på minneseremonien. Det som vi alle har vært gjennom nå er såpass spesielt, og seremonien er rettet mot dem som er direkte rammet, så det er det vi har fokus på nå, sier han til Dagbladet.

Det var NRK som kontaktet ham forrige tirsdag, for å høre om supergruppen ville gjenforenes for seremonien.

- Det var det ingen tvil om at de ville. De er takknemlige for å kunne bidra, dersom det har noen betydning.

Rystet av grusomhetene
Såvidt han vet, er det ingen i gruppen som kjenner noen som er direkte berørt av terrorhandlingene i Oslo og på Utøya den 22. juli
I en pressemelding sier a-ha at de ønsker å vise sin medfølelse overfor pårørende.

«Den 22. juli ble vi, som alle andre i Norge og resten av verden, rystet inn i sjelen av hendelsenes grusomhet og den voldsomme provokasjonen overfor alt vi står for. Vi er samtidig veldig stolte av å tilhøre et lite land der folk, politikere og kongehus samles og viser samhold i mote med en slik tragedie, og vi er takknemlige for å blir forespurt om å delta i minneseremonien.  Dette gjør vi for å hedre dem som har blitt revet vekk, hylle alle som gjorde, og fortsatt gjør, en beundringsverdig innsats, og for å vise vår medfølelse overfor de etterlatte som nå sitter igjen i sorg,» heter det i uttalelsen. 
Gjort stor suksess
Bandet har gjort stor suksess både i Norge og internasjonalt med sanger som «Take on Me», «The Sun Always Shines on TV», og «Hunting High and Low».

a-ha debuterte med albumet «Hunting High and Low» i 1985. Albumet, som solgte mer enn åtte millioner eksemplarer over hele verden, sørget for at gruppa fikk en pangstart på karrieren.

Deres siste album, «Ending on a High Note», ble utgitt i år, og inneholder 16 av bandets aller største hits.

Her hjemme har de mottatt Spellemannprisen ni ganger, blant annet ble de kåret til «Årets spellemann» i 1985, og de har også mottatt juryens hederspris tre ganger.

De gjennomførte en siste verdensturné, der konserten i Oslo Spektrum 4. desember 2010 fikk sette punktum på a-ha-eventyret.

Til sammen har de utgitt 17 album.