Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

A-ha hedres i London i kveld?

Mottar trolig pris for for sin inspirasjon på yngre band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): A-ha har avbrutt turneen i Russland for å dra til London i kveld.

Etter det Dagbladet.no erfarer. er det for å motta en pris under Q Awards. Prisen deles ut av det storselgende musikkmagasinet Q, og gis til A-ha for lang og tro jobbing i popmusikkens tjeneste.

- Jeg kan bekrefte at de er i London, og skal på showet. Jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Harald Wiik, bandets manager, til Dagbladet.no.

Eksklusivt selskap

De siste dagene har spekulasjonene rast på forumet på A-has hjemmeside, der det først ble kjent at bandet hadde dratt til London.

Her blir det spekulert i at A-ha får Q Inspiration Award, som tidligere har gått til blant andre Bjørk, Pet Shop Boys og The Cure.

Manager Wiik bekrefter at bandet har tatt en svipptur fra Øst-Europa (bandet spilte i Ukrania lørdag).

- De er egentlig på turné, ja. Men ingen konserter blir avlyst som følge av dette. De drar vel tilbake allerede i dag, sier han til Dagbladet.no.

NY PRIS: Det begynner å bli ganske fullt i pokalskapet til A-ha nå. I tillegg får de trolig pris under Q Awards i London i kveld. Arkvifoto: INGE OVE TYSNES
NY PRIS: Det begynner å bli ganske fullt i pokalskapet til A-ha nå. I tillegg får de trolig pris under Q Awards i London i kveld. Arkvifoto: INGE OVE TYSNES Vis mer

Onsdag skal bandet etter planen spille i Samara i Russland.

Hadde MTV-rekord

England-lanseringen av «Analogue» fikk mye oppmerksomhet i britisk presse i fjor, og Q Awards-statuetten blir garantert et velkomment tilskudd til et allerede stappfullt pokalskap.

Allerede i 1986 kunne bandet hente hjem til sammen åtte MTV-priser for videoene til «Take On Me» og «The Sun Always Shine On TV», som lenge var rekord.

Coldplay og Keane er bare to yngre band som har stått fram og erklært seg inspirert av nordmennene. Om det i kveld blir Qs Inspiration Award bandet mottar, vil det være enda et eksempel på at A-ha har satt varige spor etter seg. 

Den viktigste æresprisen under kveldens utdeling - som avholdes ved Grosvenor House Hotel - går imidlertid til Smokey Robinson. For øvrig er Arctic Monkeys nominert til fire priser, mens Muse har mulighet til å hente hjem tre.

•  Se lista over de nominerte her

•  Lytt til prisutdelingen i kveld via radiooverføring på Qs hjemmeside