a-ha hjemme igjen

120.000 mennesker fikk med seg a-ha i Frognerparken.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktar Savoy - Norges mest suksessrike popband noensinne var en del av Hydros hundreårsgave til folket.

Rundt 120.000 mennesker fant veien til hovedstadens største park for å høre a-ha lørdag kveld.

Og da bandet spilte sin kanskje største hit noensinne, «Take On Me», sang hele parken med.

Bandet har hatt øvinger i Oslo Spektrum de siste dagene før konserten, og man kan bare gjette hvor mye Hydro har fått for å gjenforene guttene til sin store fest. Ingen vil ut med noen prislapp for bursdagsgaven.

a-ha gikk på scenen ca. klokka 21.00, etter at Ravi og DJ Løv fikk æren av å varme opp for ringrevene i bransjen.


Sissel

I dag tok Sissel Kyrkjebø for første gang med seg hjem til Norge den store konserten med musikken fra Ringenes Herre-filmene «The Lord of the Rings Symphony.»

Og den enorme friluftsscenen i Frognerparken lå badet i sol da en hvitkledd Sissel sang for de mange frammøtte i alle aldre.

Sikkerhetsselskapet Prosec anslår at 60-70.000 mennesker var innom parken i løpet av formiddagen.

Mange familier benyttet seg av anledningen til å ha piknik i parken sammen med barna, og også mange eldre hadde funnet veien foran scenen for å høre Sissel på hjemmebane.

Med seg på scenen hadde Sissel Kyrkjebø Oslo Filharmoniske Orkester, store deler av Sølvguttene, Oslo Bach Kor, Ensemble 96 og Annbjørg Lien.

Sissel har vært med på oppføringen over 20 ganger flere steder i verden, og gjorde den hittil største konserten på Herod Atticus Theatre på Akropolis i Aten for tre uker siden. Da var over 100 musikere og 200 korister stimlet sammen på scenen i flere etasjer.

Minister-hobbit


Med på den store Hydro-festen i parken i går var justisminister Odd Einar Dørum. Som nok en gang erklærte seg stolt som hobbit - en av hovedfigurene i Ringenes Herre trilogien

- Jeg har fulgt Ringenes Herre siden 60-tallet. Har man en legning, kan man ikke begrave den - selv om det er valgkamp. Jeg er en hobbit. Kortvokst, godlynt og avslappa, sier justisminister Odd-Einar Dørum til Dagbladet.no.

I dag satt han på første benk da Oslo-Filharmonien og Sissel Kyrkjebø framførte «The Lord of the Rings Symphony» i Frognerparken. Med sin stilfulle kappe gjorde han ikke skam på den øvrige Tolkien-fansen.

- Dette var en fantastisk opplevelse, sier Kristoffer Gressli, som sammen med Dørum og andre fans var riktig kledt for anledninga.

Himmelen åpnet seg

Mot slutten av konserten, da vi musikalsk nærmet oss Mordor i den tredje og siste filmen, mørknet himmelen og regnet pøste ned over publikum i parken.

- Det var en kraftfull symbolikk i dette. Været understreker dramaturgien i musikken, sier en meget fornøyd Odd-Einar Dørum.

Men sola kom tilbake igjen.

HOBBIT:</B> Midt blant alver og andre Tolkien-tilhengere satt justisminister Odd Einar Dørum forkledd som hobbit på første rad.
GRATISKONSERT: Den store konserten på scenen i Frognerparken lørdag var en del av Hydros hundreårsmarkering som en gave til Oslo.
SØKTE LY: Da regnværet fosset ned under musikken fra den tredje filmen søkte f.v. Håvard Graff, Lars Petter Endresen og Marianne Stensby ly.
TILBAKE: a-ha med Morten Harket i spissen var tilbake på en norsk scene -gratis for rundt 120.000 publikummere.
HJEMME IGJEN: Det var første gang Sissel tok Ringenes Herre-konserten med hjem til Norge, backet av norske musikere.