MISTET REKORDEN: Det er ikke lenger Paul Waaktaar -Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen som kan skryte av å ha gitt ut det norske albumet med høyest Billboard-plassering. Nå sender a-ha sin gratulasjon til Röyksopp, som i dag slo deres 29 år gamle rekord. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
MISTET REKORDEN: Det er ikke lenger Paul Waaktaar -Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen som kan skryte av å ha gitt ut det norske albumet med høyest Billboard-plassering. Nå sender a-ha sin gratulasjon til Röyksopp, som i dag slo deres 29 år gamle rekord. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

a-ha hyller Röyksopp: - Gratulerer med suksessen

Mistet historisk Billboard-rekord i dag.

(Dagbladet): For 29 år og fire dager siden slapp a-ha sitt debutalbum, «Hunting High and Low».

Kort tid etter, kunne den norske trioen bestående av Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen nærmest bade i internasjonal suksess.

Suksessen førte dem ikke bare helt til topps på Billboard-singellista Hot 100, men også inn på en 15. plass på Billboard 200 - en plassering som i nesten tre tiår har vært det høyeste ei norsk plate har vært på Billboards gjeve albumliste.

Fram til i dag.

- Gratulerer For - da neste ukes amerikanske Billboard-albumliste for kort tid siden ble offentliggjort, gikk nemlig norske Röyksopp rett inn på en 14. plass på Billboard 200.

Det skjedde med minialbumet «Do It Again», som Tromsø-duoen har laget sammen med svenske Robyn.

a-ha har altså ikke lenger Billboard-rekord hva høyeste plassering av et norsk bidrag på albumlista gjelder.

Magne Furuholmen sender likevel gratulasjoner til Röyksopp og Robyn på vegne av a-ha:

- Vi gratulerer Röyksopp og Robyn så mye med suksessen deres EP har på Billboard-lista, skriver han i en sms til Dagbladet.

- Heier på Nico & Vinz Oslo-duoen Nico & Vinz fortsetter å klatre på en annen gjev Billboard-liste, nemlig singellista Hot 100. I går ble det kjent at låta «Am I Wrong» har nådd sjetteplassen på lista.

Dermed matcher Nico & Vinz brødrene Ylvisåker og deres «The Fox», som også har nådd sjetteplassen på Hot 100-lista.

- Det er morsomt at det er så mye bra musikk som gjør det bra i USA for tida, og vi heier på Nico & Vinz, sier Furuholmen.

Bare én norsk låt har fått en høyere plassering på Billboards singelliste. a-ha inntok nemlig førsteplass på Billboard-lista med «Take On Me» i 1985 - en rekord trioen altså fortsatt har.

Platedirektøren Guttorm Raa i Warner Music Norway, som er plateselskapet som har signert både Nico & Vinz og Röyksopp & Robyn i Norge, koster på seg et ekstra glis i dag.

- Dette er utrolig moro og en enorm prestasjon! Det er ikke Warner Music som har Röyksopp og Robyn i USA, men dette beviser igjen at det er mulig for norske artister i USA, verdens største og viktigste musikkmarked. Jeg tror og håper av suksessen til Nico & Vinz og nå Røyksopp rekrutterer enda flere norske artister til det amerikanske markedet, både ved at artister setter seg høye mål og er ambisiøse og at amerikanske øyne i enda større grad retter seg mot norske artister og produsenter, sier han til Dagbladet.

REKORDSETTERE: Norske Röyksopp og svenske Robyn har aldri gjort det så bra på den amerikanske albumlista som de gjør nå. Det er det heller ingen andre nordmenn som har gjort. Foto: KACPER KASPRZYK
REKORDSETTERE: Norske Röyksopp og svenske Robyn har aldri gjort det så bra på den amerikanske albumlista som de gjør nå. Det er det heller ingen andre nordmenn som har gjort. Foto: KACPER KASPRZYK Vis mer