Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

A-ha i storslagen form

A-has nye singel «Forever Not Yours» er en skuddsikker hit. Og denne gangen har de ikke rotet seg bort i studio med feil produsenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var noe baktungt og lite hjertelig over a-has comeback-album «Major Earth, Minor Sky». Den første singelen fra gruppas nye album «Lifelines» gir et langt friskere og mer inspirert inntrykk. Med Magne Furuholmen som musikalsk motor har a-ha kommet opp med en singel som gir deg et lengselsfullt sug i magen. Du blir fylt av skjør storhetsfølelse idet refrengets klassisk melankolske melodilinjer skyller over deg.

«Forever Not Yours» er som en ung fetter av «The Living Daylights»: mørk, dramatisk og med klare 80-tallsreferanser i lydbildet. Mags' distinkte og melodidrivende synthpiano er en klar innrømmelse av hvor a-ha kommer fra - synthpopscenen midt på 80-tallet. Det er den svenske elektronika-artisten Nåid og den engelske produsenten Stephen Hague (kjent fra skiver med New Order og Pet Shop Boys) som har gitt a-ha dette lett nostalgiske, men like fullt 2002-relevante lydbildet. Låta dras elegant inn i samtida med sin slepne beat og basstunge bånn. Singelen som helhet har alle de kvalitetene a-has gylne øyeblikk preges av: den alvorlige grunntonen, den luksuriøse produksjonen og den unike stemmen til Morten Harket.

UTEN PAUL: For første gang er ikke Paul Waaktaar Savoy kreditert som låtskriver på en a-ha-singel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!