A-ha i storslagen form

A-has nye singel «Forever Not Yours» er en skuddsikker hit. Og denne gangen har de ikke rotet seg bort i studio med feil produsenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var noe baktungt og lite hjertelig over a-has comeback-album «Major Earth, Minor Sky». Den første singelen fra gruppas nye album «Lifelines» gir et langt friskere og mer inspirert inntrykk. Med Magne Furuholmen som musikalsk motor har a-ha kommet opp med en singel som gir deg et lengselsfullt sug i magen. Du blir fylt av skjør storhetsfølelse idet refrengets klassisk melankolske melodilinjer skyller over deg.

«Forever Not Yours» er som en ung fetter av «The Living Daylights»: mørk, dramatisk og med klare 80-tallsreferanser i lydbildet. Mags' distinkte og melodidrivende synthpiano er en klar innrømmelse av hvor a-ha kommer fra - synthpopscenen midt på 80-tallet. Det er den svenske elektronika-artisten Nåid og den engelske produsenten Stephen Hague (kjent fra skiver med New Order og Pet Shop Boys) som har gitt a-ha dette lett nostalgiske, men like fullt 2002-relevante lydbildet. Låta dras elegant inn i samtida med sin slepne beat og basstunge bånn. Singelen som helhet har alle de kvalitetene a-has gylne øyeblikk preges av: den alvorlige grunntonen, den luksuriøse produksjonen og den unike stemmen til Morten Harket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer