a-ha inn på lista i England

a-ha gjorde i går comeback på singellista i England. «Summer Moved On» gikk i går inn på en 33. plass, og nå spiller bandet inn video til den nye singelen.

- Vi er fornøyde med å være tilbake på «Top 40»-lista, sier manager Erling Johanessen, som regner 33. plassen som en bra start i det vanskelige og viktige England-markedet. Singelen ble sluppet for en uke siden. Plata, som så langt er solgt i nærmere 600000 eksemplarer totalt, herav 65000 i Norge, kommer først ut den 5. juni i Storbritannia. Samlealbumet «Headlines & Deadlines» gikk dessuten inn på en 54. plass på albumlista i går.

Video

Selv er a-ha nå midt under innspillingene av den nye videoen med tittellåten «Minor Earth, Major Sky» i Praha.

a-ha-singler i Storbritannia

«Summer Moved On» er a-has 20. singelliste-plassering i Storbritannia siden debuten med «Take On Me» i 1985.

Bandet kan skilte med 19 «Top 50»-hits, 13 «Top 20», 8 «Top 10», 2 «Top 3», og én topp-plassering, nemlig «The Sun Always Shines On TV» fra 1986.

Sist a-ha var på listene i Storbritannia var med «Shapes That Go Together», som nådde en 27. plass i 1994.

Comeback-bandet har fått med seg superregissøren Philip Stözl til å lage videoen. Det er samme mannen som laget videoen til Madonnas versjon av Don M cLeans «American Pie», som herjet hitlistene tidligere i vår.

Han regisserte også videoen til den siste James Bond-filmens tittelkutt, «The World Is Not Enough», med Garbage.

Snart ferie

a-ha jobber i Tsjekkia med den nye videoen til onsdag. Deretter reiser bandet til Spania, der de opptrer i tre tv-show. Både Sverige og Italia kan snarlig vente besøk av de norske superstjernene, før de tar velfortjent ferie midt i juni. Da har bandet sikret seg platinum i Tyskland for sitt comeback-album. Bare i Tyskland passerer albumet snart 300 000 solgte.

BACK TO THE 80's: Låtskriver Paul Waaktaar-Savoy og makker Magne «Mags» Furuholmen (i bakgrunnen) startet i sin tid duoen Bridges. Så møtte de Morten Harket, ble a-ha, og gjorde eventyrlig suksess på 80-tallet. Nå er de altså tilbake.