A-ha legger ut på verdensturné

Det verdenskjente bandet stopper innom flere norske byer for å holde konsert.

A-HA: Det norske bandet A-ha består av Paul Waktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Nå legger de ut på verdensturné. Foto: Stian Andersen
A-HA: Det norske bandet A-ha består av Paul Waktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Nå legger de ut på verdensturné. Foto: Stian Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norske, verdenskjente bandet a-ha utvider sitt 35-års jubileum til å bli en full verdensturné. Det inkluderer hele fem konserter i hjemlandet.

Turneen, som har fått navnet «Hunting High and Low», starter opp i Dublin om noen få uker. Deretter legger bandet ut på en global reise, med stoppesteder i alle verdensdeler, ifølge en pressemelding.

Fem konserter i Norge

Da A-has turné først ble annonsert i mars i år, var det opprinnelig bare Trondheim som skulle få besøk av 80-tallsidolene. Nå er imidlertid turnélista blitt utvidet, og hele fem konserter er blitt satt opp her til lands.

Nå står både Bodø, Trondheim og Stavanger på bandets konsertplan. I tillegg er det satt opp to konserter i Oslo Spektrum.

Norske konserter:

  • 01. februar 2020: Nordlandshallen, Bodø
  • 07. februar 2020: Trondheim Spektrum
  • 24. november 2020: Stavanger, DNB Arena
  • 27. november 2020: Oslo Spektrum
  • 28. november 2020: Oslo Spektrum

I turneen «Hunting High and Low Live» går Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen tilbake til albumet som definerte dem som band, og som startet den elleville suksessen.

- Å spille inn «Hunting High and Low» var et så definerende øyeblikk og en så spennende tid i vår karriere og felles samarbeid, så å gjenoppdage dette verket nå, 35 år seinere, føles som inspirasjon i stedet for forpliktelse. Jeg trenger bare å børste litt støv av de gamle synthene, sier Magne Furuholmen i en pressemelding.

OPPVASK: Etter rekord-konserten i Rio i 1991, måtte Morten Harket ta noen drastiske grep. Video: «Lindmo» / NRK Vis mer

I tillegg til de ti låtene som utgjør «Hunting High and Low», vil også andre favoritter fra bandets 35 år lange karriere få plass på spillelista når a-ha legger ut på sin største turné noensinne.

Én million avspillinger

«Hunting High and Low» solgte over åtte millioner eksemplarer på verdensbasis. Spesielt kjent ble singelen «Take on Me», som gikk til topps på Billboard-lista 19. oktober 1985. «Take on Me» har for øvrig også nylig passert én milliard avspillinger på YouTube.

- Vi setter pris på å kunne trekke sinn og stemning tilbake til da «Hunting High and Low» ble lagd, som for oss var ei tid da vi bodde i samme lille leilighet i London og jobbet med sangene 24/7. Da albumet endelig ble sluppet, hadde det vært en lang og utfordrende tur, og vi la alle våre ambisjoner inn i plata som om det ville være vår eneste sjanse, forteller Paul Waaktaar-Savoy i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer