Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

a-ha-Magne får Coldplay-hjelp

Magne Furuholmen har spilt inn ei soloplate i samarbeid med sine venner i Coldplay.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kilder Dagbladet har vært i kontakt med, bekrefter at Coldplay spiller med Magne Furuholmen fra a-ha. Hans talsmann, Simen Syrrist, ønsker verken å bekrefte eller avkrefte at Coldplay medvirker på soloalbumet, som er ventet til høsten.

-  Plata kommer til høsten, men det er ikke bestemt når og hvilket selskap som skal gi den ut, sier Syrrist.

Festet på Quart

Coldplay har aldri lagt skjul på at a-ha er blant deres store forbilder. Det har resultert i at bandet spiller coverlåter av a-ha på sine konserter.

På Quart-festivalen i fjor festet Magne Furuholmen med Chris Martin og de andre gutta i Coldplay etter konserten på Idrettsplassen .

Dagbladet var til stede på den lukkede festen på restaurant Bølgen & Moi, der flere norske artister og kjendiser festet til langt på natt med Coldplay.

Magne Furuholmen fra a-ha delte bord med Chris Martin og Coldplay.

Bjørn Eidsvåg, Lars Lillo-Stenberg og skuespillerkjæresten Andrine Sæther var blant de om lag 50 gjestene på restauranten den kvelden.

a-ha-gutta går solo

Magne Furuholmen fant tonen med Coldplay, og resultatet av den gjensidige respekten for hverandre førte til at Coldplay har deltatt i innspillingen av Furuholmens solopopdebut.

Dagbladet fikk lov til å ta et par bilder på festen før Coldplays sikkerhetsvakter sa stopp. Chris Martin, som kom rett fra scenen, ønsket ikke å bli intervjuet.

Mye tyder på at kontakten, som førte til platesamarbeidet, oppsto der.

Også Paul Waaktaar-Savoy og Morten Harket er i gang med egne plater, førstnevnte sammen med kona Lauren i gruppa Savoy. En ny a-ha-plate lar likevel vente på seg. Da a-ha spilte konsert i Bergen for halvannen uke siden, sa Morten Harket at bandet er «nede i kjelleren».

-  Vi skriver låter hver for oss, i hver vår kjeller. Vi er før det stadiet hvor vi viser hverandre ting. Og låtene vi skriver nå, er ikke nødvendigvis nytt a-ha-materiale, sa Morten Harket.

Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med Magne Furuholmen i går.

ETABLERTE KONTAKT: Magne Furuholmen (t.v.), Chris Martin (nærmest) og resten av Coldplay-gutta festet på Quart-festivalen i fjor. Vennskapet har resultert i at Coldplay medvirker på Furuholmens soloplate, som kommer til høsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!